Dačić: Bez odluke o ambasadorima

Izvor: RTS, 30.Apr.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bez odluke o ambasadorima

Odluku ko će biti ambasador Srbije donosi Vlada Srbije i dok kandidat ne dobije agreman zemlje domaćina nije praksa da se unapred licitira imenima ambasadora, rekao je za RTS ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Modernizacija srpske države podrazumeva jaku diplomatiju i prve obaveze će biti sastanak sledeće nedelje Komiteta ministara Saveta Evrope, potom sastanak u Solunu ministara država >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << članica Evropske unije i država Zapadnog Balkana i krajem meseca sednica Saveta bezbednosti o Kosovu, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je u emisiji Oko na RTS-u rekao da odluku ko će biti ambasador Srbije donosi Vlada Srbije i dok kandidat ne dobije agreman zemlje domaćina nije praksa da se unapred licitira imenima ambasadora.

O tome nismo razgovarali i nismo doneli odluku, rekao je Dačić na konstataciju da su mediji već objavili ko će biti ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Ne licitiramo ambasadorima

Izvor: B92, 30.Apr.2014

Beograd -- Odluku ko će biti ambasador Srbije donosi Vlada Srbije i dok kandidat ne dobije agreman zemlje domaćina nije praksa da se licitira imenima, kaže Ivica Dačić..."Modernizacija srpske države podrazumeva jaku diplomatiju i prve obaveze će biti sastanak sledeće nedelje Komiteta ministara...

Nastavak na B92...

Dačić: Odluka o ambasadorima još nije doneta

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2014

Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da odluku postavljenju ambasadora donosi Vlada Srbije i da, dok kandidat ne dobije agreman zemlje domaćina, ne treba unapred spekulisati o imenima ambasadora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.