DS bira zamenika predsednika stranke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2011, 03:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS bira zamenika predsednika stranke

BEOGRAD -

Demokratska stranka održaće danas sednicu Glavnog odbora na kojoj će, izborom zamenika predsednika stranke i članova Izvršnog odbora, biti završen proces konstituisanja stranačkih organa, započet na Skupštini demokrata u decembru prošle godine.

Zamenika predsednika stranke predlaže predsednik DS, a bira se iz redova potpredsednika na kojoj funkciji su Dragan Đilas, Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić i Jelena Trivan.

Dosadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zamenik predsednika DS bio je Petrović, koji je, u sklopu rekonstrukcije vlade, uzabran za ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Sednica Glavnog odbora biće, kako je uobičajeno, i povod da predsednik stranke Boris Tadić podnese izveštaj o aktivnostima stranke i političkim dešavanjima u zemlji u prethodnom periodu, koji je, između ostalog, obeležila rekonstrukcija Vlade.

Govor Tadića na prethodnoj sednici Glavnog odbora bio je fokusiran na ekonomska pitanja i realizaciju antikriznih mera vlade, a građanima je poručio da u 2012. godini mogu da očekuju rast životnog standarda.

U međuvremenu, dešavanja na socijalnom i političkom planu u Srbiji obeležili su rekonstrukcija vlade, intenziviranje vaninstitucionalne borbe opozicije, štrajk prosvetnih radnika, početak pregovora Beograda i Prištine i intenziviranje posla na zadovoljavanju standarda koji će biti uslov za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Nakon poslednje sednice Glavnog odbora DS održana je i izborna skupština stranke na kojoj je Tadić, kao jedini kandidat, ponovo izabran za njenog predsednika.

Tom prilikom je Tadić predstavio i nadstranački strateški dokument "Srbija 2020", ali u međuvremenu o njemu nije bilo javne rasprave koja bi obuhvatila širi politički i društveni spektar.

U protekle dve, inače krizne, godine Tadić je od stranačkih funkcionera zahtevao samopregor i požrtvovanost i poručivao da neće snositi odgovornost za bilo čiju nesposobnost i nerad.

Takođe je najavljivao da će, u unutrašnjoj organizaciji, DS biti sve centralizovanija stranka kako bi mogla da efikasno odgovori na sve složenije političke i ekonomske izazove.

Sednica Glavnog odbora DS će biti održana u beogradskom Centru "Sava", sa početkom u 12 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić-Đilas tandem za izbore

Izvor: TvojPortal.com, 02.Apr.2011

 . (press) Demokratska stranka će na današnjoj sednici Glavnog odbora da konsoliduje redove i izabere novog zamenika predsednika. To bi trebalo da bude gradonačelnik Beograda i potpredsednik DS Dragan Đilas, koji je dobio najviše glasova na izbornoj skupštini.. .  . . Visoki funkcioneri...

Nastavak na TvojPortal.com...

Tadić: Prvo kandidatura, pa izbori

Izvor: B92, 02.Apr.2011

Beograd -- Predsednik Boris Tadić kaže da bi najbolje bilo da se izbori održe posle dobijanja statusa kandidata za EU. Đilas izabran za Tadićevog zamenika u stranci...On je na sednici Glavnog odbora stranke ocenio da je februar najgori mesec za izbore, i naglasio da ne beže od izbora, već samo...

Nastavak na B92...

Počinje Glavni odbor DS, izbor za zamenika predsednika

Izvor: Blic, 02.Apr.2011

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke upravo počinje u centru "Sava". Posle uvodnog dela, članovi odbora će iza zatvorenih vrata izabrati zamenika predsednika DS, Borisa Tadića...Zamenika predsednika predlaže predsednik DS, a bira se iz redova potpredsednika. Na novu funkciju danas pretenduju...

Nastavak na Blic...

Đilas u bolnici, neće prisustvovati izboru zamenika predsednika

Izvor: Blic, 02.Apr.2011

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke na kojoj treba da bude izabran zamenik predsednika počela je sa sat vremena zakašnjenja u centru "Sava"...Pre toga je održana sednica Predsedništva stranke...Dragan Đilas, koji je već viđen na mestu zamenika predsednika, ne prisustvuje sednici jer se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.