Tadić: Prvo kandidatura, pa izbori

Izvor: B92, 02.Apr.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Prvo kandidatura, pa izbori

Beograd -- Predsednik Boris Tadić kaže da bi najbolje bilo da se izbori održe posle dobijanja statusa kandidata za EU. Đilas izabran za Tadićevog zamenika u stranci.

On je na sednici Glavnog odbora stranke ocenio da je februar najgori mesec za izbore, i naglasio da ne beže od izbora, već samo streme postizanju dostižnog cilja.

Tadić je na sednici Glavnog odbora DS rekao da rekonstruisana Vlada nije najsavršenija, ali da su učinjeni prvi pomaci zaštitom najsiromašnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i rešavanjem pitanja cene hleba.

Boris Tadić je raspršio medijske spekulacije o datumu održavanja novih izbora. I dok deo opozicije na čelu da naprednjacima traži izlazak na birališta, lider demokrata veoma je jasan.

"Moj stav je da mi treba da raspišemo izbore nakon dobijanja statusa kandidata u EU. Spreman sam da razgovaram o raspisivanju izbora i s koaliciojom i opozicijom", kaže Tadić.

Predsednik Demokratske stranke i predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija nikada nije bila bliža dostizanju statusa za članstvo u Evropsku uniju nego što je to sada.

Tadić je rekao da je ulazak u EU od najveće strateške važnosti za Srbiju i da će taj cilj biti postignut ukoliko se nastave reforme, usvoje određeni zakoni u Skupštini, ali i ne dozvoli da se napravi zaokret od puta ka članstvu u EU i uspostavi sistem koji nije saglasan sa sistemom Unije.

On je naglasio da je uloga DS da nastavi politiku koja će obezbediti dobrobit građanima Srbije i članstvo u Uniji.

"Ova politika nema alternativu. EU solidarno rešava krize u zemljama pogođenim katastrofom, cunamijem i Srbiji je potrebna ta solidarnost", naglasio je Tadić i ponovio da EU nije "sanatorijum" i rešenje svih problema koje Srbija ima, ali da jeste bezbednosni prostor u kome su kristalizovana politička iskustva različitih naroda i država i različita politička rešenja.

Ipak, kako je objasnio predsednik Tadić, Unija ne može da reši sve naše probleme.

DS nije ispunila očekivanja građana

Predsednik demokrata je rekao i da njegova stranka nije ispunila sva očekivanja građana.

Tadić je rekao da kabinet Mirka Cvetkovića nije najsavršeniji ali da DS mora da bude hrabra u narednom periodu. On je kritikovao pojedine ministre iz prethodne Vlade ali i celu stranku koja,kako kaže,nije ispunila sva svoja izborna obećanja.

"Neki od ministara ne učestvuju više u vladi, nisu ni zaslužili da učestvuju. Da li smo opravdali poverenje građana? Nisam sigurno, a da li smo sva nismo... da li ima ko da je nezadovoljan, ima! Da li smo na najbolji način odgovorili? Jesmo..", rekao je Tadić.

.

Đilas Tadićev zamenik u stranci

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ne prisustvuje današnjoj sednici Glavnog odbora DS-a ujer je na operaciji slepog creva. Predsednik DS-a Boris Tadić obavestio je članove Glavnog odbora DS-a na početku sednice da Đilas nije prisutan zbog toga što je imao "napad slepog creva".

Dragan Đilas, i pored toga što je opravdano izostao sa sednice Glavnog odbora DS-a, izabran je za zamenika Tadića u stranci. Za zamenika predsednika stranke bili su predloženi potpredsednici: Dragan Đilas, Dušan Petrović, Dragan Šutanovc, Bojan Pajtić i Jelena Trivan.

Demokarte su ovim odborom zavrsile konstituisanje stranačkih organa koje su započele u decembru prosle godine

Posle virusne prehlade Mirka Cvetkovića, pred članovima glavnog odbora promuklog glasa pojavio se i Boris Tadić koji se na prehladu žalio i na sastanku sa premijerima Hrvatske i Slovenije. Pre nego sto je sam sebi dao reč i održao im govor, demokrate je obavestio i o opravdanom odsustvu Dragana Đilasa.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.