DS: Problem se ne rešava rekonstrukcijom

Izvor: RTS, 29.Maj.2013, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Problem se ne rešava rekonstrukcijom

Rekonstrukcijom Vlade Srbije ne rešava problem, već se odlaže odluka o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, rekao je šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je da se rekonstrukcijom Vlade Srbije ne rešava problem, već se odlaže odluka o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, do kojih će, kako je kazao, doći zbog neslaganja u vladajućoj koaliciji.

"Mislimo da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpska napredna stranka do kraja ove godine doneti odluku o vanrednim parlamentarnim izborima, jer je vlada pokazala potpunu nekompetentnost i dovela zemlju na ivicu ekonomske propasti", rekao je Stefanović.

Poslanik DS-a je kazao da se "kuća može rekontruisati ako ima zdrave zidove, ali da je naša potpuna ruina" i da se ne može popravljati kozmetičkim personalnim promenama ministara, koji su, kako je ocenio, u ogromnoj većini pokazali da nisu za mesta na kojima se nalaze.

"Svaka rekonstrukcija je samo odlaganje nezibežnog (preveremenih izbora) do čega će doći zbog neslaganja koalicionih partnera, jer verovatno najveća stožerna stranka sad uviđa da su dali svu ekonomiju Dinkiću koji je nastavio sa svojim ekonomskim eksperimentima", dodao je Stefanović.

On je naveo da je država prezadužena i na ivici bankrota, te da se pribegava "neobjašnjivim metodama oduzimanja od građana da bi im se vratilo kroz plate ili penzije".

Šef poslaničke grupe DS-a je naveo da demokrate jedine imaju konkretan paket mera za izlazak zemlje iz krize i dodao da sigurno neće ulaziti u koaliciju sa ljudima koji ekonomiju doživljajavaju kao eksperiment.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Problem se ne rešava rekonstrukcijom vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2013

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović ocenio je danas da se rekonstrukcijom Vlade Srbije ne rešava problem, već se odlaže odluka o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, do kojih će, kako je kazao, doći zbog neslaganja u vladajućoj koaliciji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.