DANIJEL SERVER PROGNOZIRA: Ceo Balkan u NATO do 2020. godine!

Izvor: Kurir, 02.Nov.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANIJEL SERVER PROGNOZIRA: Ceo Balkan u NATO do 2020. godine!

VAŠINGTON - Analitičar iz Vašingtona Danijel Server ocenio je da će do 2020. godine sve zemlje Balkana biti članice NATO alijanse.

Server, koji snažno podržava kosovsku nezavisnost, kaže da bi Srbija u narednih nekoliko godina mogla da promeni stav oko NATO, naročito ako Kosovo napravi pomak na tom putu.

"Srbija sada nije spremna za takav >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << korak, ali mi ptičica kaže da neće proći više od par godina pre nego što se sruši taj tabu", ocenio je Server u tekstu na sajtu "Peacefare.net".

Prema njegovim rečima, Crna Gora i Makedonija su već ispunile uslove za članstvo u NATO, dok će Kosovo čim dobije svoje bezbednosne snage želeti što pre da uđe u severnoatlantsku alijansu.

Server, koji predaje na Džon Hopkins univerzitetu, slično viđenje je izneo i za Bosnu i Hercegovinu.

"To će biti dobar kraj priče za ratove koji su počeli pre skoro 30 godina", zaključio je Server, predviđajući ulazak regiona u NATO početkom naredne decenije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANIJEL SERVER: Ceo Balkan u NATO do 2020. godine!

Izvor: Kurir, 02.Nov.2013

VAŠINGTON - Analitičar iz Vašingtona Danijel Server ocenio je da će do 2020. godine sve zemlje Balkana biti članice NATO alijanse...Server, koji snažno podržava kosovsku nezavisnost, kaže da bi Srbija u narednih nekoliko godina mogla da promeni stav oko NATO, naročito ako Kosovo napravi pomak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.