,,Citostatika će biti dovoljno

Izvor: B92, 29.Dec.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

,,Citostatika će biti dovoljno"

Beograd -- Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je da na tržištu lekova nedostaje jedna vrsta citostatika, ali da će taj problem vrlo brzo biti rešen.

"Nedostatak citostatika je u javnosti nepotrebno preterano naglašen. Obezbedili smo ono šta je nedostajalo za prva dva meseca nove godine, a na dobrom smo putu da se taj problem trajno reši", rekao je Stanković novinarima tokom posete Institutiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za onkologiju i radiologiju.

Direktor tog Instituta Zoran Rakočević rekao je da nedostaje jedan ,,jeftin" citostatik, odnosno da ima zaliha za prvu polovinu januara.

Rakočević je rekao da su u toj ustanovi ministru Stankoviću preneli da im nedostaju dva linearna akcelatora, kao i 1.200 kvadratnih metara kliničko-bolničkog prostora.

Stanković je rekao da će u naredna dva meseca biti raspisan tender za nabavku ta dva akcelatora i da će biti razmotreno pitanje nadogradnje dva sprata na zgradi Instituta, za šta su potrebna dva miliona evra.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STANKOVIĆ: NEDOSTAJE JEDNA VRSTA CITOSTATIKA

Izvor: Kurir, 29.Dec.2011

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je da na tržištu lekova nedostaje jedna vrsta citostatika, ali da će taj problem vrlo brzo biti rešen..."Nedostatak citostatika je u javnosti nepotrebno preterano naglašen. Obezbedili smo ono šta je nedostajalo za prva dva meseca nove...

Nastavak na Kurir...

Nedostaje jedna vrsta citostatika

Izvor: B92, 29.Dec.2011

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je danas da na tržištu lekova nedostaje jedna vrsta citostatika, ali da će taj problem vrlo brzo biti rešen..."Nedostatak citostatika je u javnosti nepotrebno preterano naglašen. Obezbedili smo ono šta je nedostajalo za prva dva meseca nove godine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.