Cajke preplavile region: Otkriveno zašto Hrvati vole turbo-folk

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cajke" preplavile region: Otkriveno zašto Hrvati vole turbo-folk

Neočekivani razvoj turbo-folk scene u Hrvatskoj čudi i same Hrvate koji se pitaju šta je doprinelo tome. Razlog velikog interesovanja za turbo-folk će vas iznenaditi.

Kako piše hrvatski “Dnevnik“ na terama i u klubovima su se nekada mogli čuti najbolji hrvatski izvođači, a ovoga leta sve što se nudi je “srbijanska turbo-folk scena“.

“To je stvarno preplavilo, pogledajte u Splitu, ima pet plakata za ovaj vikend da pevaju narodnjaci. To je meni neshvatljivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nemam ništa protiv njih, ali mi je to i dalje neshvatljivo“, priča kompozitor Pero Kozomara.

Zanimljivo je da je prošle godine najpopularnija turbo-folk pevačica gotovo poharala sve diskoteke i oborila rekorde, a to je Sandra Afrika.

Ipak, Hrvati su svesni zašto je turbo-folk odjednom zavladao njihovim noćnim životom – uz ovakvu vrstu muzike se više pije. Vlasnike klubova ne zanima ko nastupa, već ostvarena zarada.

Ipak, prema najnovijim istraživanjima čak se 67 odsto Hrvata najbolje opušta uz pop muziku, a samo 21 odsto uz turbo-folk zbog čega iznenadna popularnost ovog pravca muzike čudi sve stanovnike Hrvatske.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto hrvatski ugostitelji vole srpske turbo-folk pevačice?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jul.2015

Neočekivani razvoj turbo-folk scene u Hrvatskoj čudi i same Hrvate koji se pitaju šta je doprinelo tome. Splućani gledaju plakate i čude se otkud toliki broj nastupa u njihovom gradu. Gazde klubova imaju jasnu računicu - uz narodnjake se više pije, a više pića znači i više para u džepu...Hrvatski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.