Bundestag u četvrtak o SSP sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2010, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundestag u četvrtak o SSP sa Srbijom

BERLIN -

Nemački Bundestag, donji dom parlamenta, će, kako je najavio, idućeg četvrtka odlučivati o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) Evropske unije sa Srbijom, dokumentu koji je već ratifikovalo deset zemalja članica Unije.

"Bundestag treba da ratifikuje SSP između 27 zemalja, članica EU i Srbije...", navedeno je u današnjem saopštenju, u kojem se dodaje da Berlin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima poseban interes za stabilnost i privredni razvoj cele jugoistočne Evrope.

SSP sa Srbijom, za čije stupanje na snagu je potrebno ratifikovanje u svih 27 zemalja članica EU, će se, u skladu s vladinim predlogom zakona, naći na dnevnom redu poslanika Bundestaga, 16. decembra.

Kada je reč o pristupu Srbije EU, iz redova nemačkih političara, različitih političkih opredeljenja - i vlasti i opozicije - ukazuje se na to da Berlin želi da vidi Srbiju u Evropi, odnosno, kao članicu EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bundestag u četvrtak o SSP sa Srbijom

Izvor: Blic, 09.Dec.2010

BERLIN - Nemački Bundestag, donji dom parlamenta, će, kako je najavljeno, idućeg četvrtka odlučivati o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Evropske unije sa Srbijom, dokumentu koji je već ratifikovalo deset zemlaja članica Unije...''Bundestag treba da ratifikuje SSP koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.