Traže povraćaj predsedničke vile

Izvor: B92, 20.Jul.2012, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže povraćaj predsedničke vile

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić neće se useliti u vilu u Lackovićevoj 10, jer ona ne pripada državi već je nasledstvo Ivanke Miljački i Jelene Obradović, piše Blic.

Nikolić će zbog toga potražiti neku drugu rezidenciju na Dedinju.

Vilu u Lackovićevoj 10 poslednjih osam godina koristio je njegov prethodnik i lider DS Boris Tadić.

"Posle oktobarskih promena za našu kuću bio je zainteresovan Zoran Živković, ali saznavši da je deo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vile formalno u našem vlasništvu, odustao je od toga. On je prvi koji nas je prihvatio kao vlasnike", rekla je za "Blic" Ivanka Miljački, naslednica rezidencije i ćerka Vere i inženjera Konstantina Stankovića, koji je 1946. godine uhapšen, a njegova porodica izbačena iz kuće.

Sestre kažu i da je ugovor o najmu, koji važi do novembra 2013, po ceni od 10 evra po kvadratu, a koji su sklopili s državom, jedina veza sa kućom u kojoj su odrasle. Njihov otac je u međuvremenu rehabilitovan, ali im drugi deo kuće do danas nije vraćen.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik traži novi smeštaj, vila na Dedinju nije državna?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2012

BEOGRAD -..Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće se useliti u vilu u Lackovićevoj 10 na Dedinju - u kojoj je prethodnih osam godina živeo Boris Tadić i koristio je kao predsedničku rezidenciju - jer ona ne pripada državi već je nasledstvo sestara Ivanke Miljački i Jelene Obradović, piše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sestre traže nazad "Predsedničku vilu"

Izvor: Mondo, 20.Jul.2012

Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić "naslediti" vilu u Lackovićevoj 10 na Dedinju od Borisa Tadića jer ju traže nazad vlasnici - sestre Ivanka Miljački i Jelena Obradović, naslednice inžinjera Stankovića.

Nastavak na Mondo...

Sestre naslednice žele predsedničku vilu

Izvor: OkRadio.rs, 20.Jul.2012

Zbog toga što je vila u Lackovićevoj 10, u kojoj je prethodnih osam godina živeo Boris Tadić, nasledstvo sestara Ivanke Miljački i Jelene Obradović, novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić potražiće drugu rezidenciju.Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće se useliti u vilu u Lackovićevoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.