Tomislav Nikolić: Spremni za kompromisna rešenja sa Prištinom

Izvor: BKTV News, 15.Jun.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Spremni za kompromisna rešenja sa Prištinom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija pokazala konstruktivan pristup i dobru volju u dijalogu Beograda i Prištine, što namerava da čini i ubuduće - iako to često nije nailazilo na adekvatan odgovor druge strane, niti na razumevanje međunardonih posrednika.
Srbija ostaje otvorena za razgovore o svim pitanjima i spremna je na kompromisna rešenja, istakao je Nikolić otvarajući Samit >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Procesa saradnje u jugoistočne Evrope (PSJIE) u Beogradu.
Po rečima predsednika Srbije, pitanje Kosova i Metohije je veoma osetljivo za Srbiju, ali je zemlja nastojala da na pragmatičan i fleksibilan način obezbedi bolji život običnih ljudi koji žive u pokrajini.
'Do sada su mir i stabilnost sačuvani pre svega zahvaljujući konstruktivnom stavu Srbije. Principijelna pozicija Srbije o budućnosti Kosova i Metohije ostaje nepromenjena. Mi nikada nećemo eksplicitno ili implicitno priznati njenu jednostrano proglašenu nezavisnost. To predstavlja ustavni imperativ kao i našu moralnu, istorijsku i iznad svega demokratsku dužnost', istakao je Nikolić.
Obraćajući se na engleskom jeziku delegacijama 12 zemalja regiona, Nikolić je podsetio da je u dijalogu s Prištinom postignut aranžman o regionalnom predstavljanju i saradnji, kojim je obezbeđeno učešće svih i asimetričnost predstavljanja delegacija Prištine.
Izvor/foto: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Spremni za kompromisna rešenja sa Prištinom

Izvor: Večernje novosti, 15.Jun.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija pokazala konstruktivan pristup i dobru volju u dijalogu Beograda i Prištine, što namerava da čini i ubuduće

Nastavak na Večernje novosti...

Spremni za kompromise sa Prištinom

Izvor: OkRadio.rs, 15.Jun.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija pokazala konstruktivan pristup i dobru volju u dijalogu Beograda i Prištine, što namerava da čini i ubuduće - iako to često nije nailazilo na adekvatan odgovor druge strane, niti na razumevanje međunardonih posrednika.Srbija ostaje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.