Srbija neće pokvariti odnose sa Hrvatskom

Izvor: Press, 03.Mar.2015, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija neće pokvariti odnose sa Hrvatskom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da Srbija neće pokvariti odnose za Hrvatskom i da neće ništa uraditi da ih ugrozi, ali i da nije dobio poziv od hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da poseti Hrvatsku.
Nikolić je gostujući na RTS podsetio da je bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović bio u zvaničnoj poseti Srbiji i da je dočekan izvanredno, kao dobar komšija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i prijatelj.

"Sada je red da Hrvatska pozove Srbiju. Svako ko se razume u diplomatiju pitao bi što vi idete dva puta uzastopno u Srbiju, a vi ne idete...", rekao je Nikolić.

Srbiji i Hrvatskoj su, kako je dodao, jako važni dobri odnosi, ali je Hrvatska "još uvek u euforiji predizborne i postizborne kampanje pa se ne usuđuje da kaže da joj je saradnja sa Srbijom toliko bitna, a jeste".

Srbija, kako je istakao, neće pokvariti odnose sa Hrvatskom i neće ništa uraditi da ugrozi te odnose.

Nikolić je rekao da je imao jak razlog da ne ode na inauguraciju Grabar Kitarović jer je tada bio Dan državnosti Srbije, podsetio da je našu zemlju predstavljao premijer Aleksandar Vučić i rekao da je pitanje da li bi Hrvatska učinila takav gest da je Srbija na njen dan organizovala neku inauguraciju.

On je ocenio i da Hrvatska mora da razmisli da li će HDZ da se vraća na staru ideologiju ili da vodi zemlju u budućnost.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Red je da malo Hrvatska zove Srbiju u goste"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2015, 00:33

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da Srbija neće pokvariti odnose za Hrvatskom i da neće ništa uraditi da ih ugrozi, ali i da nije dobio poziv od hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da poseti Hrvatsku...Nikolić je gostujući na RTS podsetio da je bivši hrvatski predsednik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.