Nikolić: Opasno je zaustaviti evrointegracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Opasno je zaustaviti evrointegracije

Predsednik Tomislav Nikolić izrazio je danas bojazan da bi se mogao smanjiti optimizam građana Srbije za ulazak u Evropsku uniju pošto za "16 godina nemaju nikakve pozitivne posledice, već osećaju samo teškoće".

Nikolić je u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Španije Hoseom Manuelom Garsija-Margaljom rekao da Hrvatska zaustavlja otvaranje poglavlja Srbiji, pod uticajem ultranacionalista, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji, kako je saopštila je predsednikova pres služba, "vodi ustaški pokret", iako postoji dogovor na najvišem nivou da će se ta pitanja rešiti putem dijaloga, a ne ucena.

"Veoma je opasno zaustavljanje evrointegracija s obzirom na to da građani Srbije za šesnaest godina nemaju nikakve pozitivne posledice, već osećaju samo teškoće. Bojim se da će doći do ozbiljnog zamora i pada optimizma građana u vezi sa punopravnim članstvom u EU", rekao je Nikolić.

Garsija-Margaljo je rekao da će Španija nastaviti da podržava Srbiju u evrointegracijama i saglasio se da je važno intenzirivirati privrednu i svaki drugi oblik saradnje Srbije i Španije, navodi se u saopštenju.

Nikolić je rekao da izuzetne političke odnose Srbije i Španije ne prati adekvatna ekonomska saradnja i naveo da je "Srbija je izvanredna destinacija za investicije iz Španije" pošto, pored "pravne sigurnosti, izvanrednog geografskog položaja, veoma kvalifikovane i vredne radne snage, Srbija ima i sporazume o slobodnoj trgovini s velikim brojem zemalja".

Nikolić je rekao da je Srbija veoma zahvalna zbog podrške Španije u vezi s pitanjem nezavisnosti Kosova, i zbog njene podrške evrointegraciji Srbije.

Garsija-Margaljo je rekao da Španija ne priznaje dokumente koji dolaze sa Kosova i da neće omogućiti viznu liberalizaciju za građane koji dolaze s Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.