Nikolić: Mere vlade daće pozitivne rezultate, kao i u Grčkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Mere vlade daće pozitivne rezultate, kao i u Grčkoj

Tomislav Nikolić izjavio je danas da su mere fiskalne konsolidacije bile neophodne da bi privreda počela da se oporavlja i da bi 'građani imali šansu da za nekoliko godina žive u modernoj i uspešnoj zemlji'.

U razgovoru sa predsednikom Skupštine Grčke Evangelosom Meimarakisom, Nikolić je rekao da mu je "poznato da je i Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nedavno prošla kroz slično iskustvo i da mu je drago što su mere koje su oni sproveli počele već da daju pozitivne rezultate, kao što će i mere Vlade Srbije izvesno dati pozitivne rezultate u Srbiji", saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Nikolić je Meimarakisu zahvalio na "principijelnoj politici Grčke po pitanju Kosova i Metohije, kao i na podršci Srbiji na njenom putu evrointegracija".

"Strateško opredeljenje Srbije je da što pre postane punopravni član EU, ali to ne znači da ćemo prekidati prijateljske i partnerske odnose sa drugim zemljama koje nisu u Evropskoj uniji", istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije i predsednik grčke skupštine složili su se da, i pored odličnih odnosa dve zemlje, još ima prostora za unapređenje međusobne saradnje, a pogotovo na ekonomskom polju, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.