Nikolić: Ako Kosovo bude uslov za EU, ne moraju da nas prime

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2016, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ako Kosovo bude uslov za EU, ne moraju da nas prime

"Nadam se da priznanje Kosova nikada neće da bude uslov za ulazak Srbije u EU, a ako ipak bude, ne moraju da nas prime, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Prema njegovim rečima, EU, kao u slučaju migrantske krize, pokazuje i koliko je krhka i na terenu odnosa Srbije i Prištine.

- Pokazuje se sa jedne strane izuzetan uticaj na Srbiju, a sa druge strane nemoć prema zahtevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Prištine, i to je ono što me čudi i zabrinjava", rekao je Nikolić, a prenose mediji.

On je naglasio da "ne znamo kako je prakticno zamišljeno poglavlje 35, ali ni kako će da izgleda zatvaranje poglavlja pravno obavezujućim sporazumom".

-To nisam video ni u nacrtu, niti sam čuo u bilo kakvom razgovoru sa komesarima, koji su govorili da nas to čeka i da na to budemo spremni i da Evropa od toga ne može da odustane, jer je to zahtev Nemačke - kazao je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.