Mihajlović: Nisam se kandidovala za predsednika

Izvor: Press, 26.Jan.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nisam se kandidovala za predsednika

Mihajlovićeva odbacuje navode Predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se "promoviše za predsednika Srbije".
"Kandidovala se (za predsednika) nisam, ne bih nešto da komentarišem to. Kada dođu izbori za predsednika, građani Srbije će odlučiti ko će biti predsedinik Srbije", rekla je potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i građevine >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Zorana Mihajlović 
Građevinske dozvole će se u Srbiji od prvog marta izdavati za 28 dana, najavljuje Mihajlović, navodeći da će opštine takmičiti koja će pre da izda dozvolu. 
Mihajlović kaže da je Vlada veoma odlučna da sprovede zakon kojim će se ubrzati donošenje građevinskih dozvola i ističe da je cilj do kraja godine počne sa radom i elektronsko izdavanje građevinske dozvole.
"Pravilnici su spremni, 16 od 28 je spremno, dakle zakon može da se sprovodi, krećemo sa obukom i od prvog marta očekujemo da sve bude spremno", rekla je Mihajlovićeva, gostujući u Dnevniku RTS-a.
"Kada se donese zakon i kada postoji jasan cilj i podrška lokalnim samoupravama, hteli ili ne hteli, morate da da prihvatite", navela je ministarka, odgovarajući na pitanje o stručnosti lokalnih ljudi koji izdaju dozvole i korupciji.
"Lokalne samouprave će se takmičiti, jer će investitor ići u onu lokalnu samoupravu gde može da dobije dozvolu za 28 dana i gde nema korupcije", rekla je Mihajlovićeva i dodala da država ima mehanizme koje će primeniti tamo gde dozvola ne bude bila izdata za 28 dana.

Prema oceni potpredsednice Vlade, Srbija će na listi uslova poslovanja Svetske banke, sa ovim zakonom, napredovati za najmanje 30, 40 mesta.
"Čini mi se da nismo imali kontrolne mehanizme u prethodim zakona, ranije vlade su bile opuštene. Nama je kao državi stalo i ova vlada hoće da napravi ambijent", istakla je Mihajlovićeva.
Govoreći o zakonu u poreklu imovine, Zorana Mihajlović, koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke, rekla je da je SNS nema ništa protiv donošenja tog zakona i da će o tome razgovarati sa koalicionim partnerima.
Srbija je na evropskom putu, a takav zakon je deo evropske regulative, ističe Mihajlovićeva.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Nisam se kandidovala za predsednika

Izvor: Mondo, 26.Jan.2015

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović izjavila je danas da se nije kandidovala za funkciju predsednika Republike...Foto: Beta/Ministarstvo saobraćaja, Aleksanadar Stojanović..Potpredsednica Vlade, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, nije želela da komentariše...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.