Uhapšen bivši predsednik banke Hypo Alpe-Adria

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši predsednik banke Hypo Alpe-Adria

Wolfgang Kulterer 56-godišnji bivši predsednik uprave Hypo Alpe-Adria banke, prema podacima austrijskog Kuriera uhapšen je rano jutros, a pored njega uhapšena je još jedna osoba čiji identitet nije otkriven.

Kulterer je bio osoba koja je proširila poslovanje banke na Balkan, a austrijsko tužilaštvo ga tereti za odobravanje milijonskih kredita bez pokrića u vrednosti nekretnina. Veći deo rizičnih kreditnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << plasmana završili su u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

Pretpostavlja se kako će u Kulterer u okviru istrage progovoriti i o saradnji s lokalnim političarima, a biće zanimljivo čuti u kojem će kontekstu spominjati pobeglog premijera Ivu Sanadera. Naime, poznato je kako je pod Kultererim vođstvom Hypo Banka od mala regionalne banke u Koruškoj postala značajni činilac u Hrvatskoj, Srbiji i BiH. Takođe će biti zanimljivo njegovo svjedočenje o poslovima s pokojnim koruškim prvim čovekom Joergom Haiderom.

Prema informacijama austrijskih novinara policija je izvršila pretres više prostora u Beču i Koruškoj ali za sada nema detaljnih informacija.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Uhapšen bivši šef Hypo banke

Izvor: Capital.ba, 13.Avg.2010

BEČ, Wolfang Kulterer, bivši predsjednik Uprave Hypo Alpe Adria banke, uhapšen je danas u Koruškoj, javljaju austrijski mediji. Kulterer (56), koji je bio predsjednik Uprave Hypa do 2006. godine, osumnjičen je za pronevjeru i u slučaju presude prijeti mu kazna do 10 godina zatvora. Uz njega je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.