Solana imenovao ličnog predstavnika u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana imenovao ličnog predstavnika u Beogradu

BRISEL - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana imenovao je danas danskog diplomatu Petera Sorensena za ličnog izaslanika u Beogradu, zaduženog i za odnose s misijom Euleks na Kosovu i Metohiji.

"Sorensen će biti zadužen da predstavlja visokog predstavnika u kontekstu stalnog dijaloga sa srpskim vlastima o nizu pitanja od zajedničkog interesa", istaknuto je u saopštenju Solaninog kabineta.

Sorenson će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Beogradu koordinirati kanclerariju koja će obavljati političke funkcije, kao i funkcije veze s misijom Euleks.

"Njegovi zadaci biće da održava bliske kontakte sa zvaničnicima Vlade Srbije, da olakšava saradnju i razmenu informacija, nadgleda i izveštava o političkoj situaciji u Srbiji i pruža političke savete visokom predstavniku EU", precizirano je u saopštenju.

Sorensen je od 2000. godine obavljao niz funkcija u okviru misije UNMIK, a bio je i direktor Kancelarije EU u Prištini, od 2002. do 2006. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incko - visoki predstavnik u BiH?

Izvor: B92, 24.Feb.2009

Brisel, Banja Luka -- Havijer Solana kaže da su se šefovi diplomatija EU dogovorili ko će biti novi visoki predstavnik u BiH, ali nije želeo da otkrije njegovo ime... "Mi smo se već dogovorili", rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost. Prema neimenovanim diplomatama EU, šefovi...

Nastavak na B92...

Peter Serensen veza sa Euleksom

Izvor: Danas, 24.Feb.2009

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana zvanično je za ličnog predstavnika u Beogradu, koji će biti zadužen i za vezu sa misijom EU na Kosovu, imenovao Petera Serensena, objavljeno je u Briselu. Kako je saopšteno iz Solaninog kabineta, Serensen će koordinirati rad...

Nastavak na Danas...

Sorensen predstavnik Solane

Izvor: Blic, 25.Feb.2009, 09:37

Peter Sorensen..Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana imenovao je juče danskog diplomatu Petera Sorensena za ličnog izaslanika u Beogradu, zaduženog i za odnose sa misijom Euleks na Kosovu i Metohiji.....„Sorensen će biti zadužen da predstavlja visokog predstavnika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.