Izvor: Blic, 08.Sep.2016, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef NATO u prvoj poseti Turskoj posle pokušaja puča

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg trebalo bi danas i sutra da boravi u Ankari, prvi put otkad je u julu u toj zemlji deo vojske pokušao državni udar, saopštila je Severnoatlantska alijansa.

Stolteberg će se sastati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Binalijem Jildirimom, šefom diplomatije Mevlutom Čavušogluom, ministrom odbrane Fikrijem Isikom i drugim visokim turskim zvaničnicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Neuspeli pokušaj puča u Turskoj sredinom jula, u kojem je poginulo više od 270 ljudi, podigao je tenzije u odnosima između Ankare i Brisela.

Pročitajte još:

Turske vlasti optužuju Zapad da mu je vise stalo za ljudska prava pučista i njihovih pristalica, nego što ih brine pokušaj svrgavanja zakonski izabrane vlade jedne članice NATO-a.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg u Turskoj: Pokušaj puča "napad na demokratiju"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2016

Neuspeli pokušaj vojnog puča u Turskoj je "napad na demokratiju", ocenio je danas generalni sekretar te alijanse Jens Stoltenberg nakon sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari..."Bilo kakav napad na demokratiju, u bilo kojoj od naših zemalja, napad je na samu osnovu naše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.