Pripreme za obustavu gasa Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za obustavu gasa Ukrajini

MOSKVA - Šef ruskog gasnog holdinga Gasprom Aleksej Miler izjavio je da je ta kompanija danas formirala operativni štab za pripreme obustavljanja isporuka gasa Ukrajini.

Ukoliko Ukrajina do Nove godine ne isplati dug, "Gasprom" će obustaviti isporuke gasa toj zemlji, rekao je Miler.

Konstatujući da počinje poslednja runda pregovora sa Ukrajinom, Miler je dodao: "Vreme se meri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << časovima".

Ako Ukrajina do kraja 31. decembra ne otplati dug, Gasprom neće imati nikakvog osnova za isporuke gasa, izjavio je Miler, ali je i izrazio nadu da će Kijev na vreme regulisati dug i potpisati ugovor za iduću godinu.

"Ukoliko Ukrajina pređe na tržišne evropske cene od 1. januara, cena gasa će izneti 418 dolara za hiljadu kubika", rekao je Miler.

Ukrajina je dužna za gas više od dve milijarde dolara. Oko 450 miliona su penali i kazne za kašnjenje u doznačavanju rata, javlja agencija RIA Novosti.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nada u rješenje sukoba u vezi sa isporukama gasa

Izvor: Capital.ba, 29.Dec.2008, 17:37

MOSKVA,  Moskva se nada da će rješenje sukoba u vezi sa isporukama gasa sa Kijevom biti pronađeno prije Nove godine, izjavio je danas zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Denisov, dok 'Gasprom' prijeti da će prekinuti isporuke Ukrajini 1. januara zbog neplaćenih dugova. 'Siguran sam...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.