Izvor: Blic, 17.Okt.2016, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens: Prihvatićemo rezultate izbora

Republikanski kandidat za potpredsednika SAD Majk Pens izjavio je danas da će on i predsednički kandidat Donald Tramp poštovati "volju američkog naroda" na dan izbora, sugerišući da Trampove tvrdnje o "nameštenim" izborima proističu iz njegvog uverenja da su se mediji udružili protiv njega.

- Apsolutno ćemo prihvatiti rezultate izbora - rekao je Pens u intervjuu za televiziju "En-Bi-Si".

Pens >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je izjavio da Trampovo žaljenje na medije odražava zamor od "očigledne pristrasnosti u nacionalnim medijima" i da odatle potiče osećaj da su izbori namešteni.

Njegov komentar je još jedan pokušaj Trampovih saradnika da objasne da republikanski kandidat nije mislio neke stvari koje je govorio.

Pročitajte još:

Nedugo posle te Pensove izjave, Tramp je opet na Tviteru napisao da su izbori "apsolutno namešteni nepoštenim i izobličenim medijima", ali i na mnogim biračkim mestima.

Trampov savetnik, bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Džulijani, takođe je pokušao da objasni šta je Tramp mislio takvim komentarima.

- Kada govori o nameštenim izborima, on ne govori o činjenici da će biti namešteni na biralištima. Ono o čemu govori jeste to da je 80 do 85 odsto medija protiv njega - rekao je Džulijani za "Si-En-En".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tramp: Republikanski lideri su naivni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2016

Predsednički kandidat Republikanske partije Donald Tramp rekao je danas da su republikanski lideri "naivni" zato što odbacuju njegove tvrdnje o nameštenim izborima...Tramp je na Tviteru pozvao svoje pristalice da "izađu i dobiju ove izbore"...Zasad nema dokaza o nepravilnostima na izborima u SAD...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.