Opozicija pobedila na predsedničkim izborima u Mongoliji

Izvor: Blic, Tanjug, 25.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija pobedila na predsedničkim izborima u Mongoliji

Mongolska opoziciona Demokratska partija saopštila je da je njen kandidat Cakjagin Elbegdordž pobedio na predsedničkim izborima u toj zemlji.



Međutim, Centralna izborna komisija se još nije oglasila sa zvaničnim rezultatima juče održanih izbora.

Elbegdordž je bio protivkandidat sadašnjem šefu države Nambarijinu Enkbajaru iz vladajuće Revolucionarne stranke mongolskog naroda.

Kako su ranije ocenile agencije, od ovih izbora zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada će i kako zemlja postići konsenzus o radu sa stranim investitorima na eksploataciji velikog rudnog bogatstva.

Cakjagin Elbegdordž

Izbori u Mongoliji održavaju se u vreme razvoja demokratije u toj zemlji, a obeleženi su Enkbajarovim obećanjima da će uvesti vladavinu zakona i Elbegdordžovim najavama o značajnim promenama u zemlji i borbi protiv korupcije. Prema predizbornim anketama, obojica kandidata imaju približan broj pristalica.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi predsednik Mongolije

Izvor: RTS, 25.Maj.2009

Opoziciona Demokratska partija u Mongoliji slavi pobedu svog kandidata na predsedničkim izborima Cakijagina Elbegdorana. Aktuelni predsednik Nambarin Enkbajar potvrdio je pobedu suparnika i najavio poštovanje izbornih rezultata. ..Kandidat opozicione Demokratske stranke Cakijagin Elbegdor odneo je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.