NATO zauzima novi kurs

Izvor: B92, 02.Dec.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO zauzima novi kurs

Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO sastali su se u Briselu da bi odredili novi kurs posle godine obeležene sukobima od Ukrajine do Bliskog istoka.

Ove godine se završava i misija NATO u Avganistanu.

Novi generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da će američki državni sekretar Džon Keri i ministri iz 28 zemalja razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o načinima funkcionisanja alijanse u "svetu koji se menja", prenela je agencija AFP.

"NATO mora da bude jak danas i jak sutra da bi se izborio sa bilo kojim izazovima sa istoka ili juga", rekao je Stoltenberg, koji je 1. oktobra na čelu NATO zamenio Andersa Foga Rasmusena.

Stoltenberg je rekao da očekuje da ishod sastanka bude postizanje sporazuma o povećanju snaga na istoku radi suprotstavljanja Rusiji u usponu, sporazuma o brzom reagovanju snaga NATO, dogovor o većoj podršci Ukrajini i potpisivanje sporazuma o misiji podrške u Avganistanu.

Prema rečima generalnog sekretara NATO, izazov sada je to što proruske snage i Rusija ne poštuju mirovni sporazum iz Minska.

Stoltenberg je 2014. godinu opisao kao "godinu agresije, kriza i konflikata".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri o novom kursu NATO

Izvor: B92, 02.Dec.2014

Brisel -- Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO sastali su se u Briselu da bi odredili novi kurs posle godine obeležene sukobima od Ukrajine do Bliskog istoka...Jedan od važnih događaja je i završetak misije NATO u Avganistanu...Novi generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.