Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Sporazum bi trebalo da se uspori priliv izbeglica

Dogovor Evropske unije s Turskom trebalo bi znatno da uspori priliv izbeglica u Hrvatsku i dovede do uklanjanja ograde na granicama, barem što se Slovenije tiče, izjavio je večeras u Briselu hrvatski premijer Zoran Milanović.

"Mislim da će to usporiti priliv, to neće ođednom stati, ali će ići polako", rekao je Milanović posle samita EU-Turska na kojem je postignut dogovor o financijskoj pomoći Unije Turskoj u zamenu za pomoć u rešavanju izbegličke krize.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Milanović je izrazio uvjerenje da će, ako Turska bude ispunjavala postignuti dogovor, doći do uklanjanja barem ograde koju je Slovenija postavila na granici s Hrvatskom.

"Meni te ograde i smetaju, ali na kraju krajeva to njihova stvar. Mislim da će ih Slovenija 100 posto maknuti, a za Mađarsku ne znam", rekao je Milanović, prenela je Hina.

Čelnici EU i Turske postigli su u Briselu sporazum o akcionom planu prema kojem će Turska dobiti pomoć od tri milijarde evra, a zauzvrat će pomoći zaustavljanju izbegličkog i migrantskog talasa prema Evropi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sporazum bi trebalo da uspori priliv izbeglica"

Izvor: B92, 30.Nov.2015

Dogovor Evropske unije s Turskom trebalo bi znatno da uspori priliv izbeglica u Hrvatsku i dovede do uklanjanja ograde na granicama, barem što se Slovenije tiče..To je izjavio hrvatski premijer Zoran Milanović..."Mislim da će to usporiti priliv, to neće ođednom stati, ali će ići polako", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.