Merkel obećala građanima bolju budućnost

Izvor: Press, 22.Sep.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel obećala građanima bolju budućnost

Rezultati za sada pokazuju da su demohrišćani sa 42 odsto, zabeležili za 8,2 odsto bolji rezultat, nego na izborima 2009. godine.

Britanska agencija Rojters navodi da je Merkel pobedu svoje stranke ocenila kao "super rezultat" i zahvalila partiji, glasačima i suprugu, ali je rekla da je prerano diskutovati o koalicionim opcijama dok ne budu objavljeni konačni rezultati.

U prvom obraćanju, kandidat SPD za kancelara Per Štajnbrik rekao je da je sada "lopta u dvorištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Angele Merkel da formira novu vladu.

SPD je, prema prvim procenama, dobila 26 odsto glasova, što je tri odsto više nego na prošlim izborima, ali nedovoljno da samo sa zelenim formira vladu.

Zeleni su dobili 8,1 odsto glasova, što je 2,6 odsto manje nego prošli put, a Levica 8,5 odsto, odnosno, 3,6 odsto manje nego na na izborima 2009. godine.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.