MONOPOL Evropska unija tužila Gugl zbog zloupotrebe dominatne pozicije

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONOPOL Evropska unija tužila Gugl zbog zloupotrebe dominatne pozicije

Antimonopolski regulatori Evropske unije podneli su danas zvaničnu tužbu protiv kompanije Gugl zbog zloupotrebe dominantne pozicije mobilnog operativnog sistema android u ugovorima sklopljenim sa proizvodjačima telefona i operaterima mobilnih mreža.

"Konkurentan sektor mobilnog interneta je izuzetno važan za klijente i preduzeća u Evropi. Na osnovu rezultata dosadašnje istrage, verujemo da ponašanje Gugla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sprečava korisnicima širi izbor mobilnih aplikacija i usluga, i da stoji na putu inovacijama drugih igrača", navodi se u saopštenju evropske komesarke za zaštitu konkurencije, Margret Vestager, a prenosi agencija Rojters.

Ova tužba bi mogla ugroziti ključni izvor prihoda Gugla, koji je samo od prodaje reklama na android telefonima zaradio oko 11 milijardi dolara prošle godine, navodi britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU TUŽILA GUGL "Prestanite sa ucenjivanjem proizvođača mobilnih telefona"

Izvor: Blic, 20.Apr.2016

Evropska unija, odnosno njeni antimonopolski regulatori danas su i zvanično podneli tužbu protiv tehnološkog giganta "Gugla" zbog, kako se navodi, "zloupotrebe dominantne pozicije mobilnog operativnog sistema android u ugovorima sklopljenim sa proizvođačima telefona i operaterima mobilnih mreža"..."Konkurentan...

Nastavak na Blic...

Evropska komisija sprema tužbu protiv Googlea zbog preinstaliranih Googleovih aplikacija na Androidu

Izvor: Informacija.rs, 21.Apr.2016, 01:31

Margaret Vestager, poverenica Evropske antimonopolske komisije je izjavila da njen tim pomno prati Google, posebno kada je u pitanju njegov mobilni operativni sistem. Vestager je na konferenciji u Holandiji izjavila da komisija pažljivo ispituje Googleove ugovore sa proizvođačima mobilnih uređaja...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.