Lavrov: NATO planira slanje vojnika u Rumuniju i Bugarsku

Izvor: BKTV News, 10.Feb.2017, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: NATO planira slanje vojnika u Rumuniju i Bugarsku

NATO razmatra mogućnost raspoređivanja svojih vojnih kontingenata u Bugarskoj i Rumuniji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je u intervjuu za ruski list "Izvestija", ocenio da aktivnosti Alijanse u blizini ruskih pograničnih regiona, imaju provokativan i destabilizujući karakter.

"Zajedno sa najavljenim ispraćajem vojnih kontingenata NATO u Poljsku i baltičke zemlje, već se vode razgovori o istovremenom prisustvu snaga Alijanse >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i na teritoriji drugih zemalja u Istočnoj Evropi, u Bugarskoj i Rumuniji", rekao je Lavrov.

Pored toga, kako je dodao, Rusiju brinu i najave nekoliko članica NATO da modernizuju svoje oružane snage i izgrade novu vojnu infrastukturu, preneo je Tas.

Zabrinutost Moskve izaziva i gomilanje trupa Alijanse u blizini ruske granice, a naročito nastavak izgradnje američkog antiraketnog šitema u Evropi, rekao je ruski šef diplomatije.

Kina sprema napad koji će promeniti sve: Snimci sa satelita pokazuju tačne mete raketa! (FOTO)
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

NATO planira slanje vojnika u Rumuniju i Bugarsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2017

NATO razmatra mogućnost raspoređivanja svojih vojnih kontingenata u Bugarskoj i Rumuniji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov...On je u intervjuu za ruski list "Izvestija", ocenio da aktivnosti Alijanse u blizini ruskih pograničnih regiona, imaju provokativan i destabilizujući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.