Laburisti će podržati plan o referendumu o članstvu u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laburisti će podržati plan o referendumu o članstvu u EU

Britanska opoziciona Laburistička partija podržaće plan premijera Dejvida Kamerona da do kraja 2017. raspiše referendum o članstvu u EU, iako želi da zemlja ostane u Uniji, poručila je danas vršilac dužnosti lidera te stranke Herijet Harman.

"Britanski građani žele da učestvuju u odlučivanju o članstvu u EU. Laburisti će zato podržati zakon o referendumu o članstvu u EU", napisali su Harman i spoljnjopolitički portparol Laburističke stranke Hilari >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ben u zajedničkom tekstu objavljenom u listu "Sandej tajms".

Harman i Ben su rekli da će se laburisti zalagati za ostanak u EU, iako žele da se EU reformiše.

"Laburistička stranka ne želi da Velika Britanija izađe iz EU. Mi imamo veću moć unutar EU nego što bismo ikada mogli da imamo sami", naveli su oni, preneo je Rojters.

Kameron je rekao da se zalaže za ostanak u reformisanoj EU, ali da ništa neće isključiti ako ne bude bilo promena koje traži.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez blokade referenduma

Izvor: Akter, 24.Maj.2015

Britanska opoziciona Laburistička partija danas je saopštila da neće pokušati da blokira referendum o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji..Vršilac dužnosti predsednika stranke Harijet Harman je u tekstu u londonskom Sandej Tajmsu ponudila podršku održavanju referenduma, što je u suprotnosti...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.