Junker kritikuje Tursku zbog reakcije na šaljivu pesmu

Izvor: RTS, 13.Apr.2016, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker kritikuje Tursku zbog reakcije na šaljivu pesmu

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker kritikovao je Tursku zbog njene reakcije na šaljivu pesmu nemačkog satiričara i poručio da EU neće popustiti kad je reč o evropskim vrednostima, bez obzira na značaj očuvanja sporazuma sa Ankarom o zaustavljanju priliva migranata.
Žan-Klod Junker je u Evropskom parlamentu rekao da je dijalog jedini način da se rešavaju pitanja sa Turskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uključujući spor povodom nemačkog televizijskog satiričara koji je u pesmi uvredio turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdgogana, prenosi AFP.

Istakao je da ne može da shvati da je nemački ambasador u Ankari pozvan na konsultacije zbog satirične pesme.
"To Tursku ne približava nama, već će nas još više udaljati jedne od drugih", rekao je Junker poslanicima EP u Strazburu.
Naglasio je da, ma kako važan bio rad na rešavanju izbegličke krize, evropske vrednosti slobode štampe i osnovne vrednosti se ne menjaju, ali je dodao da će "dijalog pomoći da se otvorena pitanja rešavaju sa Turskom".
Nemačka razmatra zahtev Turske da krivično goni TV komičara, ali je kancelarka Angela Merkel juče rekla da je to pitanje odvojeno od sporazuma o migrantima.
Nemački tužioci su prošle nedelje pokrenuli preliminarnu istragu protiv komičara Jana Bemermana (35), koji je šaljivom pesmom o Erdoganu reagovao na odluku Ankare da pozove na konsultacije ambasadora Nemačke prošlog meseca zbog druge satirične pesme koja je ranije emitovana na nemačkoj televiziji, navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junker kritikuje Tursku zbog reakcije na šaljivu pesmu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2016

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker kritikovao je danas Tursku zbog njene reakcije na šaljivu pesmu nemačkog satiričara i poručio da EU neće popustiti kad je reč o evropskim vrednostima, bez obzira na značaj očuvanja sporazuma sa Ankarom o zaustavljanju priliva migranata...Junker je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.