Britanija vojnicima na Kipru šalje milion evra

Izvor: Press, 19.Mar.2013, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija vojnicima na Kipru šalje milion evra

Britanski zvaničnici su rekli danas će novac moći da pozajmi britansko vojno osoblje stacionirano na Kipru, u slučaju da bankomati i debitne kartice prestanu da rade.
Na Kipru će banke biti zatvorene do četvrtka, a ne rade od subote, kada su se zvaničnici EU dogovorili o novom planu finansijske pomoći Kipru, koji mora da uvede porez na bankarske depozite da bi dobio zajam od 10 milijardi evra i time izbegne bankrot.
Tim sporazumom je predviđeno da svi građani koji na svojim računima imaju manje od 100.000 evra plate jednokratni porez od 6,75 odsto, a na veće depozite porez od 9,9 odsto.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Parlament Kipra odbacio porez na bankarske depozite

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2013

Kiparski parlament odbacio je u utorak uveče kontroverzni nacrt zakona o oporezivanju bankarskih depozita u okviru finansijskog paketa pomoći Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda. Nijedan poslanik nije glasao za nacrt zakona, protiv je bilo 36, a uzdržanih 19 poslanika. Evropska unija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.