Vučić: Ponosan sam na našš istorijski i impresivan rezultat

Izvor: RTS, 28.Apr.2016, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ponosan sam na našš istorijski i impresivan rezultat

Premijer i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da je ponosan na izborni rezultat liste oko SNS-a i istakao da je ta lista osvojila 1.800.000 glasova i to posle teških reformi.
Vučić je u intervjuu Prvoj TV istakao da je reč o istorijskom i impresivnom rezultatu, imajući u vidu da u evropskoj praksi nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zabeležženo da je drugoplasirani na izborima osvojio čak 37,5 odsto glasova manje od njegove, pobedničke liste.

Rekao je i da je ponosan na građane Srbije koji nisu glasali za "laka rešenja".
Prvi put su svi džakovi sa glasačkim listovima dostupni, nisu u konterjnerima, istakao je.
Dodao je da ima maksimalno poverenje u nadležne državne organe, uprkos nezakonitom pritisku koji se vrši na neke od njih.
Vučić je rekao da će čestitati svima na postignutim rezultatima na izborima i da nikada ne bi ukrao nijedan glas.
"Apsolutno svima ću da čestitam. Gde smo krali, nek nam pokažu to... nikad u životu ne bih ukrao ništa, ne bih ukrao nijedan glas", kazao je Vučić.
Dodao je da će u sredu biti održani izbori na 15 mesta u Srbiji i da će se u sredu uveče "sve znati".
"Republička izborna komisija (RIK) proglasiće rezultate u zakonskom roku, to je sve. Imam apsolutno poverenje u RIK, svima su sve dali na uvid, da se još jednom iznenade (opozicija) koliko ih narod voli", kazao je Vučić.
"Ne razumem protest, niko ne spori rezultat na Vračaru"
Vučić je poručio da niko nije sporio izborni rezultat na Vračaru, ističući da će se njegova stranka boriti da pobedi na sledećim izborima.
Vučić je ocenio da protesti stare vlasti na Vračaru zbog navodne izborne krađe zapravo govore o tome da su oni uplašeni zbog činjenice da su njihovi odbornici podmitljivi.
"Mi im čestitali na pobedi, imaju ubedljivu pobedu zajedno sa Radulovićem... Šta je razlog za protest? Razlog za protest je taj što je onaj koji bi opet da daje mami pare sa opštinskog računa rekao da postoje pritisci da njihovi odbornici budu podmićeni. Oni umesto da viču sebi da su lopovi, viču... znate već šta", rekao je Vučić.
Dodao je i da su loše liste SNS na lokalu u dobrom delu Srbije spustile rezultat liste oko SNS na republičkom nivou za tri ili četiri odsto, dok je republička lista na tim mestima podigla lokal za desetak procenata.
"Pobedili smo ih u Subotici, Valjevu, Vranju, Inđiji i u mnogim drugim mestima", rekao je Vučić.
Na opasku da je ostavljao utisak da je teško podneo to što nije osvojio Vračar, Vučić je uzvratio: "To ste po meni videli...? Činjenica jeste da su naši ljudi koji su se borili za Vračar to teško podneli, ali borićemo se i dalje i pobedićemo ih sledeći put".
"Novoj Vladi potrebna podrška svih građana"
Premijer je ponovio da je jedini siguran partner SNS-a u budućoj vladi Savez vojvođanskih Mađara, da će biti "možda jošš po neko", ali da sigurno neće praviti vladu sa nekim ko samo čeka da mu "zabode nožž u leđa".
"Drago mi je da čujem želje SPS. Jedino SNS nema nikakve želje", rekao je Vučić.
Uz opasku da se njegov tim neće svakom dopasti, poručio je da u vladu ulazi "samo sa dobrim ljudima".
On je precizirao da u buduću vladu "neće uvoditi svakoga", jer, kako je rekao, ima odgovornost za sve građane ove zemlje.
"Novoj vladi biće potrebna podrška svih građana", rekao je.
Najavio je da će vlada biti sastavljena i od eksperata i od političara.
"Neće se svi budući članovi vlade dopasti svima", rekao je premijer i, govoreći sportskim rečnikom, istakao da ne mogu svi da budu centarfor, već neko mora i da čisti teren.
„Neću uvoditi u vladu nekoga ko ne podržava program. Hoću da radim sa ljudima koji veruju u program koji ću ponuditi", rekao je premijer.
On je primetio da je i lider SRS-a rekao da bi ušao u koaliciju sa SNS-om ako bi se ta stranka odrekla proevropske politike.
"Razumem Šešelja kad to kaže, ali ja u tome neću da učestvujem, jer bi to značilo povratak na lošu potlitiku. Ja imam odgovornost za sve građane ove zemlje. Svakako je da u vladu neću da uvodim svakoga", zaljučio je premijer.
Ne možemo u EU bez promene ustava, najavio je.
"Skupština najkasnije za mesec dana, brzo potom vlada"
Aleksandar Vučić istakao je da očekuje konsituisanje skupštine najkasnije za mesec dana, a ubrzo potom i novu vladu.
Rekao je da će Republička izborna komisija najkasnije u idući četvrtak ili u petak proglasiti rezultate, te da će parlament biti konstituisan 20 dana kasnije, a brzo potom i vlada.
"Šta god da bude, idemo u Skupštinu za 20 dana", rekao je Vučić.
Dodao je da opozicione stranke "prave cirkus" sa izbornim rezultatima kako bi odložile formiranje pokrajinske vlade.
"Ajde da idemo malo u cirkus, da ne idemo odmah u pokrajinsku vladu. To je više političko koprcanje", rekao je Vučić.
Ukazao je na činjenicu da se bune i prete stranke koje zajedno imaju 15 do 17 odsto glasova, što je nekoliko puta manje nego što ima SNS.
Upitan da li se sada oseća kao politički džin, odgovara odrečno i ističe da se oseća kao čovek koji je dobio podršku naroda.
Istakao je da je važno da nemamo cirkus u državi, a da se nada da ga neće biti ni u parlamentu, gde će, inače, rado svima na sve odgovarati.
"Lično ću razgovarati sa radnicima i vlasnicima Jure"
Aleksandar Vučić rekao je da će se postarati da lično razgovara sa vlasnicima i radnicima fabrike elektro-kablova Jura u Leskovcu, koji su ovih dana organizovali petnaestominutni štrajk zbog navodne torture vlasnika.
Premijer je gostujući na TV Prvoj rekao da je naložio ministru Aleksandru Vulinu da vidi o čemu se tamo tačno radi.
"Ali, dajte da zaštimo investitore koji dolaze, da ih ne teramo samo zato što nam je to tema i što želimo nekome da se dodvoravamo", rekao je Vučić.
Smatra da je sve što se ovih dana dešavalo u toj fabrici, misleći na protest radnika, trebalo da bude tiše i da se ne vodi kampanja protiv investitora, pogotvo što, kako kaže, hoćemo još investicija iz Južne Koreje.
Radnici Jure organizovali su petnaestominutni štrajk nezadovoljni što moraju da rade na drugi dan Uskrsa, a list Danas objavio je navode sindikata da zaposleni u Juri u Leskovcu trpe torturu, da ih tuku metalnim palicama, da im ne dozvoljavaju odlazak u toalet i savetuju da nose pelene, kao i da su žene napastvovane seksualno.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Cirkus se završava u sredu, ovo nije Farma"

Izvor: Mondo, 28.Apr.2016

Aleksandar Vučić povodom optužbi o izbornoj krađi poručio: Nisam krao ništa! Neće se kandidovati za predsednika i neće u Vladu sa nekim ko samo gleda da mu zabije nož u leđa....Foto: Tanjug/Oksana Toškić..Ponosan sam na naš izborni rezultat, izjavio je večeras premijer i predsednik SNS...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.