SNS Vračar: O formiranju opštinske vlasti sa svima, osim sa Dosta je bilo

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS Vračar: O formiranju opštinske vlasti sa svima, osim sa Dosta je bilo

Šef odborničke grupe SNS na Vračaru Uglješa Mrdić izjavio je danas da je ta partija na konsultacijama o formiranju opštinske vlasti predložila širi kompromis i da su naprednjaci spremni na razgovor sa svim strankama, osim sa listom Dosta je bilo.

Mrdić je novinarima, posle konsultacija sa predsednikom Skupštine opštine Mihailom Grupkovićem, rekao da za sada nisu potpisani nikakvi koalicioni sporazumi, ni sa LDP, ni sa Levicom Srbije, čiji odbornik je glasao za Grupkovićev >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << izbor, već da je reč o kompromisu i podršci.

SNS, kako je rekao, još nema kandidata za predsednika opštine, jer je prvenstveni cilj da se napravi tim koji će voditi opštinu i preuzeti odgovornost za funkcionisanje Vračara.

- S obzirom da postoji institucionalna kriza u opštini Vračar i da nema većine, mi želimo da napravimo širi kompromis, kao što je bio i izbor Mihaila Grupkovića iz LDP za predsednika parlamenta, za kojeg je glasalo 23 odbornika - rekao je Mrdić i dodao da je u interesu građana Vračara da se takav kompromis napravi.

Upitan šta ukoliko DS ne pristane na takav kompromis, budući da su ranije saopštili da ne žele sa SNS u vlast, Mrdić je odgovorio da naprednjaci nisu ni za prinudnu upravu, kao ni za vanredne lokalne izbore na Vračaru.

- Ukoliko DS ne bude želela sa nama, sa SPS, LDP i pojedinim drugim odbornicima, to je njihov izbor - rekao je on.

On je objasnio da SNS želi da napravi većinu koja ne bi bila predmet ucena i koja bi imala dobru saradnju sa gradskom i republičkom vlašću, jer je za realizaciju projekata na Vračaru ta podrška važna.

- Mi želimo jedan širi dogovor, smatramo da je najvažnije ono što žele građani Vračara, a to je da odgovornost za opštinu preuzmu oni koji će je pošteno i odgovorno voditi - rekao je Mrdić.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.