Pastor: Razgovarao sam sa Vučićem, o rezultatima sutra

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Razgovarao sam sa Vučićem, o rezultatima sutra

Beograd - Lider SNS i SVM Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor razgovarali su danas o formiranju nove republičke vlade. Lider SVM je najavio da će detalje o razgovorima sa SNS izneti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Subotici koja bi trebalo da se održi u 9.30 časova.

Predsednik SVM je pre dva dana u izjavi Tanjugu rekao da još nije izvesno učešće te stranke u parlamentarnoj većini i da pre toga SNS treba da se izjasni o programskim prioritetima iz dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je SVM predao naprednjacima.

- U tom dokumentu nema ničeg novog u odnosu na ono što smo zastupali poslednjih godina. Ima elemenata oko kojih je potrebno dodatno razjašnjavanje, ali to su pitanja za koja smo se proteklih godina zalagali u parlamentu - objasnio je tada Pastor.

- Ako uspemo da se dogovorimo o prioritetima koji se nalaze u dokumentu koji smo predali SNS, mislim da je naše učešće u parlamentarnoj većini izvesno - poručio je Pastor.

Razgovori o formiranju vlade su u prošli ponedeljak upravo počeli sastankom lidera SNS i SVM, na kojem je toj stranci jasno ponudjeno da učestvuje u vladi.

Pastor je posle tog sastanka rekao da je njegova stranka ostala pri zahtevu da imaju državne sekretare na šta je Vučić izjavio da naprednjaci nemaju ništa protiv da SVM u vladi ima i nekog ministra.

Vučić se s pastorom susreo pre sednice Predsedništva naprednjaka, koja je zakazana u 16 sati.

Ištvan Pastor i Aleksandar Vučić razgovarali su i prošle nedelje o programu i sastavu nove vlade, a SVM-u je ponuđeno da bude u novom kabinetu.

SNS je o učešću u Vladi razgovarala i sa Socijalističkom partijom Srbije i Novom demokratskom strankom, a konkretniji rezultati svih susreta biće poznati nakon današnje sednice Predsedništva SNS-a.

Kako je najavljeno nova Vlada biće formirana do kraja meseca.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor ponovo razgovarao sa Vučićem oko učešća u Vladi

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2014

Lider SNS i SVM Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor razgovarali su danas o formiranju nove republičke vlade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.