Pajtić: Biću pokrajinski premijer do 2016

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Biću pokrajinski premijer do 2016

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže za RTS da će sigurno do 2016. godine biti premijer pokrajinske vlade. Do tada SNS sigurno neće uspeti da sruši vlast demokrata u Vojvodini, poručuje Pajtić.

Lider demokrata naveo je, gostujući u emisiji Oko, da je DS "faktor stabilnosti" u pokrajinskom parlamentu i da je istorijska orgovornost DS-a da sruši vlast SNS-a na republičkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nivou.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Oko

Vlast naprednjaka je loša, kaže Pajtić, a mora da se formira vlast koja će biti ozbiljna i odgovorna.

Pajtić kaže da ne razume zašto je SVM i dalje u koaliciji sa SNS-om na republičkom nivou jer "praktično ništa od njihovog koalicionog sporazuma nije ispunjeno". Ipak, dodaje, to je pitanje za SVM i njegove birače.

Lider DS-a smatra da je logično i prirodno da Vlada Srbije sarađuje sa pokrajinskom vladom, ali da, nažalost, kod jednog dela članova Vlade ne postoji volja i zainteresovanost za saradnju, što je loše.

Prvi čovek demokrata ističe da će Srbija, dok bude ispunjavala obaveze iz Briselskog sporazuma, dobijati pohvale iz EU i dodaje da njegova stranka podržava dijalog sa Prištinom.

"Podržavamo proces razgovaranja i to je jedan od procesa za koji možemo reći da su pozitivni. U svim ostalim segmentima Vlada Srbije je napravila veoma loše rezultate", navodi Pajtić.

Lider DS-a dodaje da u Srbiji ne postoji potpuna sloboda medija niti poštovanje ljudskih prava, a pravosuđe ne radi više od tri meseca zbog štrajka advokata.

Povodom predstojećih lokalnih izbora u Mionici, Pajtić kaže da očekuje izuzetno dobar rezultat DS-a i tvrdi da su "režimska istraživanja" po kojima DS ima oko sedam odsto podrške birača "daleko od istine".

"U Mionici će se videti kolika je snaga i uticaj DS-a. Očekujem veoma dobar rezultat i videće se da je to trend", kaže Pajtić.

Govoreći o rezultatu DS-a na nedavno održanim izborima u Majdanpeku, gde je ta stranka osvojila više od 23 odsto glasova, Pajtić kaže da je to solidan rezultat i da očekuje da bude sve bolji i bolji.

Upitan koliko je realno ujedinjavanje opozicije, Pajtić naglašava da će se koalicije formirati pred izbore i da će DS procenjivati koji i kakav nastup donosi najviše podrške.

"Želimo da uhvatimo što širi korpus stranka koje mogu da donesu rezultat", dodaje Pajtić.

Prema njegovim rečima, DS nije hteo da učestvuje na lokalnim izborima u Lučanima jer nije hteo da dâ legitimitet tim izborima, s obzirom na to da je DS isteran iz svojih prostorija nekoliko dana pred izbore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.