Opozicija ne može da se složi oko Vučića

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija ne može da se složi oko Vučića

Odnos prema lideru SNS i premijeru Aleksandru Vučiću je ključna stvar oko koje bi opozicija morala da se složi ako želi ujedinjenje.

Da bi se to dogodilo nije toliko problem ni ideologija, ni toliko različiti programi ni nedostatak zajedničkih tema, smatra politički analitičar Đorđe Vukadinović.

- Mislim da bi tu mogle da se nađu zajedničke tačke, i to nije naročito sporno. Međutim, čini mi se da je njihov problem u odnosu prema Vladi, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasti Aleksandra Vučića lično. To je za opoziciju tačka razdora jer bi neki da budu koalicioni partneri, a neki alternativa vlasti - kaže Vukadinović i navodi da oko odnosa prema vlasti nema prave saglasnosti i da je to ono najvažnije što bi moglo da oteža dogovore.

Sa njim se slaže i lider Nove stranke Zoran Živković koji takođe navodi da je prva stvar koju treba uraditi “prestanak koketiranja sa Vučićem, cupkanja u njegovom kabinetu pod firmom nuđenja ekspertskih usluga”.

- Druga stvar je da nema komunikacija sa tabloidima, a treća da ne treba učestvovati u kreiranju političke močvare u Srbiji. Na kraju, stvari koje su opšta mesta i oko kojih se, siguran sam, načelno svi slažemo, jesu vladavina prava, zaštita ljudskih i manjihskih prava, slobodno tržište i efikasna država - kaže Živković.

Potpredsednik DS Borislav Stefanović kaže da opozicija mora da ima zajednički stav kada je u pitanju Vučić, ali ističe i da se opozicija mora ujediniti vrednosno i programski, na osnovama koje nisu lične, “i da se ne bavimo recikliranjem lidera”.

- Moramo se složiti i oko toga da je važno da imamo socijalnu državu, da nam zajedničko mora biti borba protiv nezaposlenosti, podizanje cene rada, regulacija banaka, a neophodno je doneti i novi Zakon o radu koji neće biti robovlasnički. Takođe, izbacivanje stranaka iz javnog sektora je neophodno - priča Stefanović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.