KNEŽEVIĆ SE VRAĆA U VLADU Visoki funkcioner SNS viđen za ministra privrede ili državne uprave

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNEŽEVIĆ SE VRAĆA U VLADU Visoki funkcioner SNS viđen za ministra privrede ili državne uprave

Član Odbora direktora NIS-a i bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević kandidat je za ministra privrede, saznaje „Blic“.

Knežević, koji se iz vlade premijera Ivice Dačića povukao pod pritiskom javnosti posle afere „aflatoksin“, na dobrom je putu da se vrati u Nemanjinu 11.

Kako navodi naš izvor, on će najverovatnije naslediti Željka Sertića, za koga se već duže vreme spekuliše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će ostati u izvršnoj vlasti, ali ne u fotelji u kojoj je do sada bio.

- Knežević je čovek od najvećeg Vučićevog poverenja. Bez obzira na to što nije bio u Vladi, u stalnom je kontaktu s njim. Sve ovo vreme Vučić mu je tražio adekvatnu poziciju - kaže sagovornik „Blica“.

Ipak, da li će Knežević sesti u fotelju ministra privrede zavisi i od broja stranaka koje će činiti buduću vladu. Kao rezervne opcije za njega pominju se i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i mesto predsednika parlamenta. Za obe pozicije konkuriše i Maja Gojković, koja je u prošlom sazivu bila predsednica Skupštine.

- Na kojim funkcijama će završiti zavisi od toga da li će socijalisti, predvođeni Ivicom Dačićem, dobiti resore u novoj vladi. Vučić za parlament traži nekoga ko bi bio spreman da sve svoje vreme provodi na poslu jer će u ovom sazivu biti daleko teže nego u prošlom. Tada u skupštinskim klupama nije bilo radikala, Dveri, DSS-a i Saše Radulovića - navodi naš sagovornik.

Pročitajte još:

Izvesno je da će na starim funkcijama ostati dosadašnja ministarka građevine Zorana Mihajlović, ministar pravde Nikola Selaković i ministar policije Nebojša Stefanović. Gotovo je sigurno da će resor poljoprivrede voditi Branislav Nedimović, bivši predsednik opštine Sremska Mitrovica, koji je pominjan i kao novi vojvođanski premijer.

Bez ministarske fotelje ostaju Zlatibor Lončar, Srđan Verbić, Kori Udovički i Snežana Bošković Bogosavljević, a pominjalo se da u novoj vladi neće biti mesta ni za Ivana Tasovca.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.