Jovičić: Pajtićeva vlada u senci biće najdugovečnija

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Pajtićeva vlada u senci biće najdugovečnija

Demokratska stranka je 15 godina vodila državu i učestvovala u raznim vladama i zbog katastrofalnih rezultata takvog vođstva, voljom građana njima jedino i preostaje da vode vladu u senci, izjavio je za sutrašnje izdanje lista "Danas" funkcioner i poslanik SNS Aleksandar Jovičić.

"Ono što je dobro je to što tako neće biti u prilici da raspolažu budžetom Srbije. Verujem da će vlada u senci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bojana Pajtića biti najdugovečnija vlada DS", rekao je Jovičić.

Na pitanje hoće li SNS iskoristiti "sukob" na relaciji SVM-LSV-DS u Vojvodini, kako bi došli do prevremenih izbora u pokrajini, Jovičić kaže da se njegova stranka zalaže promenu vlasti u Vojvodini, "jer želimo da zaustavimo ekonomsko propadanje te pokrajine".

Prema njegovim rečima "uzrok očajne ekonomske situacije leži u neodgovornoj vladavini Pajtića, koji svoj trag u Vojvodini ostavlja tako što mostove koji se grade novcem poreskih obveznika potpisuje svojim ličnim imenom".

"Svima je jasno da stvari moraju pod hitno da se menjaju kako bismo tu pokrajinu vratili u status privrednog motora Srbije", rekao je Jovčić.

Komentarišući pitanje da se sve češće spekuliše da će on, iako nema iskustva, naslediti Radomira Nikolića na mestu predsednika IO SNS, Jovičić kaže da je opis njegovog posla da da sve od sebe za napredak stranke kojoj pripada.

"Funkciju na kojoj sam shvatam isključivo kao odgovornost i svakodnevno radim na tome da opravdam poverenje koje mi je ukazano", rekao je Jovčić.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da se razmišlja o smeni Radomira Nikolića zbog nedovoljne kontrole funkcionera s duplim primanjima i raspuštanju oko 80 odbora, Jovičić kaže da je "tačno to da se u SNS svačiji rad može staviti pod analizu i raspravu. Suština je u tome da postoje univerzalna pravila rada za sve. Spreman sam da ja budem prvi o čijem radu će se raspravljati".

Na pitanje da li podržava stav stranačkog kolege Nebojše Stefanovića da bi trebalo da se preispita ostanak Ivice Dačića i SPS u vladi, Jovičić je rekao "valjda vam je poznato kolike su moje 'simpatije' prema SPS".

Komentarišući pitanje da funkcioner SPS Branko Ružić, sa kojim je i sam imao žestoku prepirku, tvrdi da su ministri iz redova socijalista nevidljivi zbog Vučićevog modela vlade, Jovičić kaže da "koliko je ko vidljiv u javnosti Srbije meri se proporcionalno rezultatima u radu na reformama državnog sistema koje su u toku. U skladu sa tim imamo 'vidljive'' i 'manje vidljive' ministre i državne funkcionere".

Na pitanje kako mu se čini to što se SDP Borisa Tadića i LDP Ccedomira Jovanovića nude da uđu u vladu, Jovičić kaže da "veruje da psihologija taj fenomen Tadića i Jovanovića poznaje kao slučaj podeljene ličnosti. Pre podne kritikuju vladu kojoj bi posle podne da se priključe", navodi Jovičić.

Komentarišući inicijativu funkcionera DS Borka Stefanovića o formiranju srpske Sirize, Jovičić kaže da su demokrate imali priliku da tokom cele jedne decenije sprovede svoju programsku politiku.

"Ono što su građani mogli da vide u javnim nastupima Borka Stefanovića, jeste da se jedina promena programa i pomeranje ka politici Sirize ogleda u skidanju kravate u javnim nastupima. Bojim se da to nije dovoljno za doslednu levičarsku politiku", smatra Jovičić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.