Joksimović: SNS aplicira za Evropsku narodnu partiju najkasnije u februaru

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: SNS aplicira za Evropsku narodnu partiju najkasnije u februaru

rpska napredna stranka najkasnije će u februaru sledeće godine aplicirati da bude pridruženi član ili posmatrač u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), izjavila je Jadranka Joksimović, internacionalni sekretar SNS i ministarka zadužena za evropske integracije.

Joksimović je u izjavi za Danas objasnila da, s obzirom na to da Srbija još nije članica EU, SNS ne može biti punopravni član EPP, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već će aplicirati za status pridruženog člana ili posmatrača.

Ona je navela da trenutno rade na sadržinskom i tehničkom sređivanju programa i da se nada da će SNS aplicirati, ako ne do kraja decembra, onda u januaru ili februaru.

"Posle toga, predstavnici EPP će doći u Srbiji kako bi se upoznali sa načinom rada naše stranke", rekla je Joksimovićeva i napomenula da SNS ima dobru saradnju s predstavnicima EPP i njihovu punu podršku.

SNS je prošle godine primljena u poslaničku grupu EPP u Savetu Evrope. Evropska narodna partija okuplja evropske stranke desnog centra i predstavlja najuticajniju političku grupaciju u Evropi. Značaj i uticaj EPP se proteže od Saveta Evrope do Evropskog parlamenta i ima veliki uticaj na donošenje svih značajnih odluka u EU, odnosno velikom broju evropskih država, podseća list.

Sedište organizacije je u Briselu. Evropska narodna partija ima 78 članica iz 39 zemalja.

Na spisku članica iz Srbije se nalaze Ujedinjeni regioni Srbije, koji više ne postoje, i Savez vojvođanskih Mađara, tu je Demokratski savez Kosova, koji predvodi Isa Mustafa, kao i Hrvatska demokratska zajednica, dok je među najvažnijim punopravnim članicama nemačka vladajuća partija Hrišćansko-demokratska unija (CDU), naveo je Danas.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS želi u Evropsku narodnu partiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014

Srpska napredna stranka najkasnije će u februaru sledeće godine aplicirati da bude pridruženi član ili posmatrač u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), izjavila je Jadranka Joksimović, internacionalni sekretar SNS i ministarka zadužena za evropske integracije...Joksimović je u izjavi za Danas objasnila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.