Istraživanje: SNS 50, SPS 8, SRS 7, Dveri 6,6 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: SNS 50, SPS 8, SRS 7, Dveri 6,6 odsto

Vladajuća Srpska napredna stranka dobila bi 50 odsto podrške građana Srbije koji bi izašli na biračka mesta ukoliko bi sutra bili održani izbori, pokazalo je najnovije istraživanje Ipsos stratedžik marketinga, a prenosi B92.

Prema istraživanju, kada bi sutra bili održani izbori, oni birači koji su opredeljeni uglavnom bi glasali za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS i to čak polovina njih, dok bi Socijalistička partija Srbije osvojila osam odsto glasova.

Na trećem mestu je Srpska radikalna stranka sa sedam procenata koja je zabeležila najveći skok rejtinga, slede Dveri sa 6,6 odsto podrške, dok DS ima 6,1 odsto.

Prema istraživanju 30 odsto građana najviše veruje premijeru i lideru Srpske napredne stanke Aleksandru Vučiću, prenosi B92.

Kako je navedeno, istraživanja rađena na total populaciji na pitanje kojem političaru najviše verujete pokazuje da 30 odsto veruje Vučiću, a deset puta manje odnosno tri procenata lideru SPS-a i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

Slede lideri Socijaldemokratske stranke i radikala, Boris Tadić i Vojislav Šešelj sa po dva procenta, i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić koji ima jedan procenat podrške.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.