Minut aplauza u Marselju za poginule u Istanbulu

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minut aplauza u Marselju za poginule u Istanbulu

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je da se neće održati minut ćutanja za žrtve terorističkog napada u Istanbulu, ali su reprezentativci Poljske i Portugala, kao i publika u Marselju, odali počast ubijenima aplauzom.

Posle intoniranja himni obe selekcije, igrači oba tima i publika su nezvaničnim "minutom aplauza" odali počast žrtvama.

Uefa je ranije danas objavila da se minut ćutanja ili nošenje crnog flora na utakmicama praktikuje "za žrtve tragičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dogadjaja koji su povezani sa fudbalom, ili u zemlji jedne od učesnica aktuelnog takmičenja ili zemlje domaćina takmičenja".

Reprezentacija Turske učestvovala je u grupnoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Minut aplauza" održan je jednom ranije na ovom prvenstvu, tokom utakmice Francuska - Albanija u grupnoj fazi, u počast dvojici francuskih policajaca ubijenih u svojim domovima.

Posle terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine sve utakmice u organizaciji UEFA počele su minutom ćutanja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Minut aplauza u Marselju za ubijene u Istanbulu

Izvor: Beta, 30.Jun.2016

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je da se neće održati minut ćutanja za žrtve terorističkog napada u Istanbulu, ali su reprezentativci Poljske i Portugala, kao i publika u Marselju, odali počast ubijenima aplauzom. Posle intoniranja himni obe selekcije, igrači oba tima i publika su nezvaničnim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.