Najveća gužva na štandu NIS

Izvor: Blic, 02.Apr.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća gužva na štandu NIS

Prvog dana sajma zapošljavanja “Top job” studenti sa različitih fakulteta u potrazi za poslom posetili su štandove najvećih kompanija, kao što su NIS, Delez, FIAT automobili Srbija, Đak sport. Priliku da ostave svoju biografiju na sajmu zapošljavanja imaće i oni koji posete danas “Bel eskspo centar”, gde se održava sajam, od 10 do 18 časova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gužva na štandu NIS

Jedan od najpopularnijih štandova i ove godine je štand kompanije NIS.

Za studente su privlačni programi koje NIS nudi, posebno oni koji pružaju šansu najboljim da svoja prva radna iskustva steknu baš u ovoj kompaniji. Sem prakse, tu je i program NIS šansa koji nudi zaposlenje mladima bez iskustva sa završenim fakultetom ili srednjom školom.

U NIS-u kažu da je cilj ovakvih programa stvaranje stručnog kadra, koji je ključan faktor za dugoročni razvoj kompanije. Trenutno su u ovoj kompaniji otvorena tri oglasa: za mesto interne revizije, IT i mašinstva.

- Ispitujemo kakav je profil studenata, šta ih zanima u firmi, da li imaju radno iskustvo, a od kandidata očekujemo da budu profesionalni, ozbiljni i odgovorni. Svi koji su posetili štand NIS-a mogli su direktno na njemu da ostave svoju biografiju i u elektronskom obliku. Imamo dobru saradnju sa “Top job-om” i ovo je odličan način da stupimo u kontakt sa ljudima i ostvarimo saradnju sa kandidatima - kaže Tijana Polak iz sektora za akviziciju talenata.

Stotine studenata su danas posetile štand NIS

Svoju biografiju na štandu NIS ostavio je i Aleksandar Protić (33). On je studirao komunikaciju i pregovore na Sorboni, radio je u francuskim institucijama u Parizu.

- Za mene NIS je najrespektabilnija kompanija u kojoj bih mogao da se prepoznam, pa sam zato i predao svoj CV - kaže Protić.

Marija Jeremić (29) stekla je obrazovanje iz ekologije, ali nije uspela da stekne iskustvo u struci.

- Očekujem da dobijem priliku, da probam da steknem praksu. NIS ima sektor za zaštitu životne sredine, trenutno nemaju otovorene pozicije, ali verujem da će se ukazati šansa, jer je NIS retka kompanija koja ima to radno mesto - kaže Jeremić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.