Mreža za restituciju: Vlada da se odupre pritiscima uzurpatora imovine na Kosovu

Izvor: Blic, 15.Mar.2017, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mreža za restituciju: Vlada da se odupre pritiscima uzurpatora imovine na Kosovu

Mreža za restituciju pozvala je danas Vladu Srbije da se, povodom odluke kosovske vlade kojom se sva nepokretna imovina bivše SFRJ, pokrajine KiM i Srbije prenosi bez naknade na Kosovo, konačno odupre velikim pritiscima "uzurpatora državne svojine".

Mreža je uputila vladi inicijativu da pored popisa državne javne svojine bez odlaganja parlamentu podnese Predlog zakona o stavljanju van snage propisa donetih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u cilju prisilnog oduzimanja privatne svojine od strane pravnih prethodnika Republike Srbije, pre svega FNRJ i SFRJ.

Ta organizacija navodi da je državna svojina, koja je od 2011. godine nazvana javna svojina, u većini slučajeva magnet za uzurpatore i one koji na taj način prisvajaju orgomna materijalna sredstva.

Navode da tako državna svojina izuzetno lako postaje predmet mnogobrojnih zloupotreba pa i kradje masovnih razmera, kakva se može smatrati i sporna odluka kosovske vlade

Mreža za restituciju dodaje da je nepopisana državna imovina jedan od najvećih generatora korupcije na svim nivoima vlasti, u konkretnom slučaju onih u Prištini.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.