Galerija Srbija ostaje bez zgrade zbog restitucije, 1.500 umetničkih dela nema prostor?!

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Maj.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galerija "Srbija" ostaje bez zgrade zbog restitucije, 1.500 umetničkih dela nema prostor?!

Za 1.500 umetničkih dela još uvek nije pronađen prostor, iako je Agencija za restituciju zgradu u kojoj je bila smeštena Galerija "Srbija" vratila naslednicima nekadašnjih predratnih vlasnika, pre više od tri godine.

Pre nekoliko dana stigao je nalog od Grada za iseljenje iz sadašnje zgrade i protiv takvog rešenja nemaju pravo na žalbu, a u međuvremenu nadležni nisu uspeli da pronađu adekvatno rešenje, kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << iz Galerije.

Za sada, niko ne zna tačno, gde će završiti više od hiljadu umetničkih dela, slika, skulptura...

"Ono što nam predostaje je da umetnička dela odensemo u Gradsku kući ili da ih ostavimo na ulici, ako se ne pronađe rešenje", kaže direktor GSLU Milić Petrović.

Zaduženi za kulturu u Gradu kažu da će se ubrzo naći adevatno rešenje i da su u opciji tri lokacije za novi izložbeni prostor Galerije "Srbija", a da svakako vredna umetnička dela neće biti prepuštena "slučaju".

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.