NAGRADA “ZLATNI PROSJAK” Prijem za ekipu filma “Špaga”

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAGRADA “ZLATNI PROSJAK” Prijem za ekipu filma “Špaga”

Ministar prosvete i kulture RS Dane Malešević je danas upriličio prijem za Milana Pilipovića, autora dokumentarnog filma "Špaga" i njegovu ekipu, koja je nagrađena najvišim priznanjem Međunarodnog televizijskog festivala "Zlatni prosjak" u Slovačkoj.

-  Dokumentarni film ima veliki značaj, ne samo zbog nagrada na međunarodnim festivalima, nego i zbog promocije naših stvaralaca i svih vrednosti - rekao je Malešević nakon prijema.

On je istakao da RS ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sposoban kadar koji može snimati kvalitetne dokumentarne filmove.

- Ministarstvo prosvete i kulture RS će pokušati da našim stvaraocima pruži veću podršku. Oni uglavnom rade kao entuzijasti, jer vole RS i žele da je primovišu - dodao je Malešević.

Autor dokumentarnog filma "Špaga" Milan Pilipović, koji je i dugogodišni novinar “EuroBlica”, naglasio je da je kako je ovim filmom predstavljena sudbina "malih" ljudi koji su neshvaćeni i napušteni, a kojima pomažu lica sa invaliditetom.

- Od nagrade na festivalu, draži mi je epilog, jer se dokumentarnim filmom slika život. Međutim, to je samo pola uspeha, jer kada se njime promeni nečiji život na bolje onda je to potpuni uspeh - rekao je Pilipović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uspjeh filma "Špaga" na festivalu u Slovačkoj

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2016

BANJALUKA - Dokumentarni film "Špaga" autora Milana Pilipovića iz Gradiške nedavno je nagrađen najvišim priznanjem "Zlatni prosjak" na Međunarodnom televizijskom festivalu u Košicama u Slovačkoj. Tim povodom Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS,danas je razgovarao sa Pilipovićem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.