Privedene 73 osobe na Split prajdu

Izvor: B92, 10.Jun.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedene 73 osobe na Split prajdu

Split -- Drugi "Split prajd" protekao je bez incidentata, a 73 osobe su privedene uglavnom zbog manjih prekršaja koji nisu ugrožavali sigurnost javnog okupljanja.

Jučerašnju povorku, u kojoj je prema policiji učestvovalo oko 700 ljudi, osiguravalo je 911 policajaca.

"Zadovoljni smo odrađenim poslom. 'Split prajd' 2012. je uspešno završen", rekao je na konferenciji za novinare načelnik policijske uprave Ivica Tolušić.

Gradonačelnik Splita Željko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kerum takođe je izrazio zadovoljstvo što je gej parada protekla bez incidenata, ali je rekao da takva povorka nije dobrodošla u Splitu.

Protiv 60 privedenih podnete su prekršajne prijave, a među privedenima je 27 maloletnika.

Kako je prenela Hina, podatak o tome koliko je koštalo obezbeđenje "Split prajda" biće objavljen sledeće nedelje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija o postupanju tijekom Split Pridea: Bez incidenata, privedene 73 osobe

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jun.2012

SPLIT - Povorku je osiguravalo 911 policajaca - 550 policajaca iz PU splitsko-dalmatinske, a 361 policajac došao je iz drugih policijskih uprava.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Gej parada u Vašingtonu bez policijske zaštite

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2012

Nekoliko desetina hiljada ljudi učestvovalo je u nedelju na gej paradi u vašingtonu koja je protekla bez incidenata i policijskog obezbeđenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.