Inicijativa iz Užica da se napravi autoput od Požege do Višegrada

Izvor: Press, 02.Dec.2009, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa iz Užica da se napravi autoput od Požege do Višegrada

Gradonačelnik Užica Jovan Marković pokrenuo je inicijativu za izgradnju autoputa od Požege do Višegrada, u dužini od 90 kilometara. Ovu ideju podržao je i premijer Republike Srpske Milorad Dodik, kada je Marković 14. novembra boravio u Banjaluci. Vrednost projekta se procenjuje na 250 miliona evra, a finansirale bi ga vlade Srbije i Republike Srpske.
Na nedavnom sastanku u Banjaluci Marković i Dodik složili su se da bi taj autoput predstavljao razvojnu šansu za Srbiju i Republiku Srpsku.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarajevo: Bez autoputa ka Užicu

Izvor: B92, 02.Dec.2009

Beograd -- Inicijativu da se od autoputa Južni Jadran kod Užica odvoji krak koji bi išao preko Višegrada i Rogatice, u BiH vide kao nepotrebnu, piše "Danas"... Erdal Trhulj, direktor Federalne direkcije za upravljanje, održavanje i izgradnju autocesta u BiH, kaže da nije siguran da bi se ta inicijativa,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.