Hrvatska: Do ponoći prijem lista

Izvor: B92, 14.Nov.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Do ponoći prijem lista

Zagreb -- Državna izborna komisija Hrvatske do ponoći će primati kandidature za predstojeće parlamentarne izbore 4. decembra.

Svoje liste za sedmi saziv hrvatskog parlamenta danas će predati i vladajuća Hrvatska demokratska zajednica, ali i glavni pretendent za sastavljanje buduće hrvatske vlasti, opoziciona "Kukuriku koalicija", koju prevodi Socijaldemokratska partija.

Zaključno s nedeljom, 13. novembra, DIP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je primio ukupno 143 predloga liste kandidata za 10 izbornih jedinica, od kojih 138 stranačkih lista (92 samostalne liste, 46 koalicionih lista) i pet nezavisnih predloga lista kandidata.

Za 12. izbornu jednicu, u kojoj se biraju predstavnici nacionalnih manjina, primljeno je 36 predloga kandidata. Pored te jedine, posebna izborna jedinica je i 11. u kojoj bira dijaspora.

DIP će u roku od 48 sati proveriti valjanost lista i objaviti ih u medijim,a nakon čega i zvanično počinje predizborna kampanja, koja će trajati do 2. decembra u ponoć. Pravo učešća na parlamentranim izborima ima 116 registrovanih političkih stranaka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavnici Kukuriku koalicije predali kandidacijske liste

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Nov.2011

Državna izborna komisija (DIP) Hrvatske do ponoći će primati kandidature za predstojeće parlamentrane izbore 4. decembra. Svoje liste za sedmi saziv Hrvatskog Sabora predali su predstavnici Kukuriku koalicije , a očekuje se da tokom dana to učini i vladajuća Hrvatska demokratska zajednica....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Miroslav Tuđman na listi HDZ-a

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2011, 00:15

Glavni konkurenti za formiranje buduće hrvatske vlade, vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i opoziciona "Kukuriku koalicija" koju predvodi Socijaldemokratska partija (SDP) predale su liste za predstojeće parlamentarne izbore 4. decembra...Najveće iznenađenje je ime Miroslava Tuđmana,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tuđman na predizbornoj listi HDZ-a

Izvor: S media, 15.Nov.2011

Glavni konkurenti za formiranje buduće hrvatske vlade, vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i opoziciona Kukuriku koalicija koju predvodi Socijaldemokratska partija (SDP) predale su danas liste za predstojeće parlamentarne izbore 4. decembra...Najveće iznenadjenje je ime Miroslava Tudjmana,...

Nastavak na S media...

Tuđman na izbornoj listi HDZ-a

Izvor: B92, 15.Nov.2011

Zagreb -- Liste za parlamentarne izbore u Hrvatskoj su predate. Na listi HDZ-a se našao i sin pokojnog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, Miroslav...Glavni konkurenti za formiranje buduće hrvatske vlade, vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i opoziciona Kukuriku koalicija, koju predvodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.