Dodik odgovorio Hrvatima: Nema promena granica Srpske!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2017, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odgovorio Hrvatima: Nema promena granica Srpske!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlučno je odbacio svaku mogućnost prekrajanja granica Srpske ili umanjenja njenih institucionalnih kapaciteta, naglasivši da sva njegova politička borba godinama unazad nije ništa drugo do očuvanje Republike Srpske i nadležnosti koje su joj dodeljene Dejtonskim sporazumom.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu potpredsednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića kojom u kontekst federalizacije stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i mogućnost izmena granica Srpske, Dodik je rekao da je to apsolutno neprihvatljivo i neizvodljivo i da, sudeći po dosadašnjim izjavama funkcionera HDZ-a, to predstavlja njegov lični stav.

Da li će Federacija BiH ući u proces federalizacije, naveo je Dodik, to je pitanje za Federaciju i političare koji tamo imaju političku odgovornost.

Podsećamo, Jerković je izjavio da se nada da bi se, nakon unutrašnjeg preuređenja BiH, u okviru hrvatske federalne jedinice mogao naći veći deo Posavine i delovi Republike Srpske.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Prekrajanje granica Srpske je neprihvatljivo

Izvor: Blic, 31.Jan.2017

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, odlučno je odbacio svaku mogućnost prekrajanja granica Srpske ili umanjenja njenih institucionalnih kapaciteta, naglasivši da sva njegova politička borba godinama unazad nije ništa drugo do očuvanje Republike Srpske i nadležnosti koje su joj dodeljene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.