Dačić i Dodik:Razvijati dosadašnju uspešnu saradnju

Izvor: S media, 05.Sep.2010, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Dodik:Razvijati dosadašnju uspešnu saradnju

Zvaničnici Vlade Srbije i Republike Srpske danas su se u Banja Luci saglasili da dosadašnju uspešnu saradnju izmedju Srbije i RS treba nastaviti u razvijati u svim segmentima.

"Srbija ima, što je sasvim prirodno, vitalni interes da saradjuje sa Republikom Srpskom", kazao je zamenik premijera Srbije Ivica Dačić, podsetivši da postoji i Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama, na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kojeg se ta saradnja i odvija.

Dačić je, posle razgovora sa delegacijom Vlade RS koju je predvodio premijer Milorad Dodik, rekao da rukovodstva Srbije i RS imaju istovetne stavove u vezi sa najvažnijim političkim pitanjima u regionu.

"Kad god neko u svetu postavlja pitanje zašto je to tako, onda smatram da je mnogo logičnije da Republika Srbija i Republika Srpska, koje se nalaze preko reke, saradjuju, nego da se interesi nekih državava koje se nalaze desetinama hiljada kilometara daleko brane ovde, a da pri tom gradjani koji ovde žive ne znaju gde se te države nalaze na mapi", kazao je je Dačić.

Zalažući se da saradnju izmedju Srbije i RS treba unapredjivati, Dačić je rekao da je posebno važno da ta saradnja bude što uspešnija na ekonomskom planu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Dodik: Razvijati dosadašnju uspešnu saradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2010

BANJALUKA -..Zvaničnici Vlade Srbije i Republike Srpske danas su se u Banja Luci saglasili da dosadašnju uspešnu saradnju između Srbije i RS treba nastaviti u razvijati u svim segmentima..."Srbija ima, što je sasvim prirodno, vitalni interes da sarađuje sa Republikom Srpskom", kazao je zamenik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DAČIĆ I DODIK: RAZVIJATI USPEŠNU SARADNJU SRBIJE I SRPSKE

Izvor: Kurir, 05.Sep.2010

BANJALUKA - Zvaničnici Vlade Srbije i Republike Srpske danas su se u Banjaluci saglasili da dosadašnju uspešnu saradnju između Srbije i RS treba nastaviti u razvijati u svim segmentima..."Srbija ima, što je sasvim prirodno, vitalni interes da sarađuje sa Republikom Srpskom", kazao je zamenik premijera...

Nastavak na Kurir...

Dačić i Dodik: Nastaviti dobru saradnju

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2010

Zvaničnici Vlade Srbije i Republike Srpske danas su se u Banja Luci saglasili da dosadašnju uspešnu saradnju između Srbije i RS treba nastaviti u razvijati u svim segmentima.

Nastavak na Radio 021...

Nastaviti uspešnu saradnju

Izvor: Danas, 05.Sep.2010

Zvaničnici Vlade Srbije i Republike Srpske juče su se u Banja Luci saglasili da dosadašnju uspešnu saradnju između Srbije i RS treba nastaviti u razvijati u svim segmentima, budući da rukovodstva Srbije i RS imaju istovetne stavove u vezi sa najvažnijim političkim pitanjima u regionu.

Nastavak na Danas...

"RS ne može da bude ukinuta!"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2010

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas u Banja Luci da je vitalni interes Srbije da pruži podršku srpskom narodu ma gde on živeo, za šta će se SPS trajno zalagati. "Stav Srbije, kao garanta Dejtonskog sporazuma, jeste da niko ne može da menja taj mirovni ugovor...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.