Borisov: Imamo čist mandat da formiramo vladu

Izvor: RTS, 26.Mar.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisov: Imamo čist mandat da formiramo vladu

Partija desnog centra GERB ima čist mandat da formira novu bugarsku vladu, izjavio je nakon današnjih parlamentarnih izbora lider te stranke Bojko Borisov. GERB je osvojio između 32,2 odsto i 32,8 odsto, dok je Socijalistička partija dobila podršku između 28 i 28,4 odsto birača, pokazale su izlazne ankete. Bugarski socijalisti priznali poraz.
Bojko Borisov je rekao da je izborni rezultat "kategorički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potvrdio da bi GERB trebalo da bude vodeća vladajuća partija".

Istakao je da će GERB uložiti sve snage kako bi brzo formirala vladu sa svojim koalicionim partnerima, preneo je Rojters.
GERB je osvojio između 32,2 odsto i 32,8 odsto na parlamentarnim izborima u Bugarskoj, dok je Socijalistička partija dobila podršku između 28 i 28,4 odsto birača, pokazale su izlazne ankete koje su sproveli "Alfa Riserč" i "Galup Internešnal Balkan".
Liderka Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova priznala je poraz na parlamentarnim izborima i čestitala na pobedi partiji GERB bivšeg premijera Bojka Borisova.
Ninova je rekla da će njena stranka pokušati da formira vladu, ako to GERB ne uspe.
"Želimo da čestitamo pobednicima, GERB-u. Ako oni ne budu uspeli da formiraju vladu, a mi dobijemo mandat, pokušaćemo da formiramo bugarsku vladu" da bi osigurali bezbednost zemlje, rekla je Ninova novinarima.
Centralna izborna komisija saopštila je da je izlaznost na današnjim izborima iznosila 43 odsto u 17 časova po lokalnom vremenu, što je povećanje u odnosu na prethodne izbore.
Zvanični rezultati se očekuju sutra, preneo je AP.
Ukoliko se potvrde rezultati izlaznih anketa, Borisov će dobiti treći mandat da formira vladu.
Pravo glasa u Bugarskoj ima oko 6,8 miliona ljudi.
Bugarska 1. januara 2018. preuzima predsedavanje EU, napominje Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Bojka Borisova! (FOTO)

Izvor: Mondo, 26.Mar.2017

Partija desnog centra Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) bivšeg premijera Bojka Borisova vodi na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima, pokazuju dve ankete na biralištima...Foto: AP Photo/Vadim Ghirda..GERB je dobio 32,2 odsto glasova, a Socijalistička partija je na drugom mestu...

Nastavak na Mondo...

Bugarska: Borisov u vođstvu, socijalisti drugi na parlamentarnim izborima

Izvor: Blic, 26.Mar.2017

Stranka GERB Bojka Borisova osvojila je najviše glasova na danas održanim parlamentarnim izborima u Bugarskoj, pokazuju rezultati dve izlazne ankete...Prema podacima izlazne ankete "Alfa Riserča" GERB je osvojio 32,2 odsto glasova dok su socijalisti, koji se vide kao bliži Rusiji, osvojili 28 odsto...Izlazna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.