Evo šta Apple priprema za sledeću godinu

Izvor: 24sata, 21.Dec.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta Apple priprema za sledeću godinu

Kada je prošle godine došlo do velikog pada cena deonica Applea, mnogi analitičari zaključili su kako Tim Kuk ipak ne može da vodi ovu kompaniju jednako uspešno kao što je to radio Stiv Džobs i da za Apple sledi teško razdoblje. Međutim, Kuk je sve vreme najavljivao kako pripremaju nešto veliko, a svoj je veliki plan sproveo u delo u drugoj polovini ove godine kada je predstavio nove modele mobilnih uređaja koji su oduševili korisnike i investitore pa je vrednost Applea za >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << kratko razdoblje premašila 700 milijardi dolara.

Predstavljena su dva nova modela iPhonea s velikim ekranima koji u ovih nekoliko meseci beleže odlične prodajne rezultate, a najavljen je i toliko očekivani pametni sat čija prodaja počinje uskoro i koji bi trebalo da obeleži sledeću Appleovu godinu. Za 2015. Kuk i Apple pripremaju brojne novitete, a ovo su neki od uređaja čije predstavljanje možemo očekivati:

iPhone 6S i 6S Plus – za sada nema previše glasina oko novih pametnih telefona koje ova kompanija priprema za 2015. godinu. Naslednike ovogodišnjih modela najverovatnije će predstaviti u septembru, a korisnici ne bi trebalo da očekuju neke revolucionarne novitete, već poboljšanje postojećih modela – snažniji procesor, više memorije, bolju kameru i slično.

iPhone 6 mini – neke glasine koje su objavili na sajtu Business Insider kažu kako će Apple iPhone 5S zameniti s modelom 6 mini. Ovaj bi uređaj trebalo da ima isti ekran (dijagonale 4 inča), a u SAD će se prodavati po ceni od sto dolara uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora (zameniće 5S na sličan način na koji je iPhone 5C zamenio iPhone 5).

iPad Pro – o novom velikom iPadu glasine kruže već duže vremena. Ovaj će tablet navodno imati dijagonalu ekrana veću od 12 inča, a povezivanjem s dodatnom tastaturom moći će se koristiti i kao prenosni računar.

iPad Air 3 i iPad mini 4 – naslednici aktuelnih modela Appleovih tableta trebalo bi da dobiju jače procesore i bolje kamere, a verovatno će biti još tanji u odnosu na modele predstavljene ove godine.

Novi softver – kao i svake godine, tako će i 2015. Apple predstaviti novu verziju softvera za mobilne uređaje (iOS 9) i novu verziju operativnog sistema za Macove.

Još tanji Mac Book Pro – prenosni računari iz Pro serije dimenzijama će postati sličniji Air modelima, ali će i dalje imati snažniji hardver.

MacBook Air s retina ekranom – za mnoge je MacBook Air trenutno najbolji prenosni računar na tržištu, a sledeće bi godine Apple napokon trebalo da predstavi model s ekranom retina rezolucije.

Novi iMacovi – ove je godine predstavljen i prvi iMac s 27 inčnim retina ekranom, a Kukova kompanija retina ekrane sledeće će godine ugraditi i u 21,5 inčne modele.

Novi model Apple TV-a – poslednji model ovog uređaja predstavljen je još 2012. godine tako da u 2015. možemo očekivati novu generaciju Apple TV-a.

Apple Watch – prvi Appleov sat predstavljen je u septembru, ali njegova prodaja počinje tek početkom 2015. godine, ali postoji mogućnost da će ova kompanija krajem godine predstaviti njegovog naslednika
Pogledaj vesti o: Apple,   Nova godina

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.